Du äger!

Sjuukt trött idag.
Åkte till gymmet vid 10 imorse och körde ett BodyBalance-pass, det var skönt, men blev inte direkt piggare av det så när jag kom hem gick jag och la mig och sov igen. Haha..
Ska snart hoppa in i duschen, sen börjar jag jobba kl 16.

Tänkte dela med mig av ett litet boktips först bara. :)
För ett tag sedan läste jag Självkänsla Nu! av Mia Törnblom. Jag tyckte den var bra, fast kanske lite för "djup" och lite för "vuxen" för mig som befinner mig någonstans mittemellan den röriga umgdomsperioden och det mer stadgade vuxenlivet.. Så jag blev glad när jag hittade Mias nyskrivna bok Du Äger! på bokrean. Har precis läst ut den nu.



Du Äger! riktar sig till främst tonåringar, så som 21-åring är jag nåågot för gammal egentligen, men jag tyckte ändå att denna var mycket bättre. Mycket av det som står är sånt jag redan hunnit lära sig nu genom åren, men jag fick liksom ett tydligare perspektiv på allt, en liten bekräftelse på att allt jag känt under tonårstiden inte alls är onormalt eller konstigt på något sätt. Det är en sån bok som jag önskar att jag hade haft tillgång till under den perioden, en sån bok som alla ungdomar borde läsa oavsett hur bra eller dåligt de mår!

Jag har vetat sen jag gick i åttan att jag har/hade väldigt dålig självkänsla, men trots att jag pratade mycket med både skolsköterska och kurator så fick jag aldrig några bra tips på hur man kunde öva upp den. Det har jag fått lära mig själv. Nu genom att läsa den här boken har jag fått lite fler tips på hur man kan gå till väga, inte minst för att behålla självkänslan man tränat upp.
För självkänsla är en färskvara, precis som man behöver träna sin kropp regelbundet för att hålla den i bra form så måste man fortsätta träna för att behålla självkänslan. :) 



Orättvist

Aaaaaargh! Vad sur jag blir... Fick reda på att jag måste betala tillbaka på skatten i år. Jag tycker det är orättvist, jag tycker att jag betalar så jäkla mycket skatt men får ALDRIG tillbaka några pengar, medan det känns som om alla andra alltid får tillbaks massor :( Jag tjänar liksom inte alls mycket, jag har fan inte råd med detta. GAH! Ah skitsamma, det löser sig...

Har varit på ett CorePulse-pass på SATS idag, det var skönt. Körde totalt slut på mig själv.
Nu ska jag bara slappa i ett par timmar, sen är det telefonkonferens kl 18 ikväll ang det senaste kapitlet vi läst i basmedicikursen. När hemuppgiften till detta kapitlet är klart är det bara en hemuppgift kvar innan examen. Tiden går fort när man har roligt!


Blekfis

Drömde inatt att jag och Mattias var i Indien och låg och solade på en flotte, och jag blev jättebrun.
Säkert för att jag känner mig så otroligt blek just nu... denna perioden, efter en lång vinter precis innan det ska bli vår på riktigt, är man (jag iaf) ju som allra blekast. Om jag inte hade varit emot solarium pga hälsoriskerna så hade jag sprungit dit direkt nu, men eftersom jag är lite rädd om min hy så får det bli ett lager brun-utan-sol istället!


Freesch

Fy fasiken vad det blåser ute. Höll på att blåsa bort förut när jag tog en tur till SATS.

Körde ett skönt BodyBalance-pass kl 10, jag gillar att jag kan träna på förmiddagar!
Sen har jag duschat och epilerat benen, så nu känner jag mig fräsch och fit for fight för de tre arbetsdagar som väntar.

Börjar kl 16 idag, så har ett par timmar på mig nu att bara ta det lungt, käka lite och förhoppningsvis mysa lite med pojkvän innan jag åker. :)


Puh

Ojojoj vilken helg jag haft.
I lördags hängde jag med Linda ut, vi skulle ha en liten "gamla minnen i Stockholm-kväll" hade vi tänkt och det blev det minsann, en lyckad sådan också! Men mina planer om att jag skulle komma hem i säng hyfsat tidigt, eftersom det stod jobb på schemat på söndagen, blev inte riktigt som så. Det var rätt jobbigt att gå upp ur sängen på morgonen, och när jag kom dit blev det inte lättare....

Först var det asmycket att städa efter lördagskvällen, sen stormade det in 24 innebandykillar en kvart innan öppning, som tydligen bokat bord. Sen efter öppning tog det typ två sekunder innan hela uteserveringen var smockfull, eftersom det var kanonväder ute. Och de två som skulle jobbat tillsammans med mig dök inte upp. Kaoskaoskaos! De kom i alla fall till slut, typ två timmar försent, och det ordnade upp sig lite, men fyfan vilken dag alltså.

Är i alla fall ledig tre dagar i rad nu (förutom att jag måste plugga men det behöver jag i alla fall inte gå utanför dörren för), så idag fick jag sova ut ordentligt vilket var jäkligt skönt. Har hunnit plugga lite och sen tagit en lång välförtjänt dusch med peeling och hela fadderuttan.

Nu ska jag äta något litet tror jag, sen fortsätta glida runt i mjukisbyxor och vänta på att Mattias kommer hem så vi kan kolla på nån serie eller nåt.


Glad tröttis

Nu är det bestämt att jag kommer börja plugga igen på heltid till hösten! Wiie.

Var på besök på Elisabethskolan (hudterapeutskola, som jag fick reda på för ett tag sen är hundra gånger bättre än Axelsons som jag först tänkte söka till) här i Stockholm i tisdags. De baserar sina intag på personliga intervjuer så jag var där och pratade lite med rektorn som även visade mig runt och så. Jag blev helt såld och idag fick jag hem papprena om att de vill erbjuda mig en plats till kursstarten i oktober. Så nu återstår bara att skriva på och skicka in dem så är det klarrrrt! Känns bra. :D

Annars så ska jag snart iväg och jobba igen, har jobbat fyra dagar (kvällar) i rad nu, fem med idag. Sen är jag ledig imorgon och på lördag, lär ligga och vara död typ 48 timmar i sträck då. Haha.. jag är inte van vid att jobba så här mycket längre.


Stormen är här

Nu vecka igen, helgen (lördag-söndag) tillbringades som sagt i Värmland med lite födelsedagsfirande för mig och mamma som fyllt år (mycket trevligt som vanligt, men synd att vi aldrig hinner stanna mer än 1½ dag. hade hoppats på att hinna träffa Malin en sväng också som jag inte sett på evigheter nu, men det får bli en annan gång...) och igår jobbade jag.

Ska även jobba idag, imorgon, onsdag och torsdag. Skönt att få in lite pengar, oskönt att jag har en hel drös med skolarbete hängande efter mig.. Ska börja ta tag i det nu lite smått innan jag drar iväg (börjar kl 16.00).

Puss och hej, från en förkyld och liiite halvstressad jävel


Lugnet före stormen

I lördags var jag på födelsedagsfest hos Eleonor i Orminge, det var trevligt. Följde med Susanne (som jag släpat med mig dit) hem sedan och sov där. Igår när jag kom hem igen vart jag ganska sliten, så jag och Mattias hade en lugn och skön eftermiddag/kväll med tacos, glass, sista avsnitten av Dexter säsong 1 och Solsidan. :)

Nu är det ny vecka och den blir hyfsat intensiv då jag har en hemuppgift som ska lämnas in, jobbar torsdag och söndag och är i Värmland fredag-lördag. Sen från och med nästa vecka kommer jag börja jobba 3-4 dagar i Sportbaren fram till sommaren som blir ännu mer intensiv - så jag njuter lite av lugnet före stormen just nu, kan man säga.


Helg igen

Igår var min lilla mamma på besök i Stockholm över dagen för en jobbgrej, så jag mötte upp henne i stan på eftermiddagen för en bit mat. Det var gott och trevligt ^^
Hann gå på stan lite också, gick till BodyShop som hade klubbdag och fick med mig en härlig ansiktsmask med 20 % rabatt på samt en liten goodiebag med bodybutter, bodyscrub och läppglans. :) nöjd! Fick även lite böcker av mamma från bokrean.

Nu ska jag iväg till jobbet om ett par timmar, där jag ska spendera min fredagkväll..
Imorgon blir det i alla fall fest/utgång, det var inte igår!




3D

Det blev Sanctum 3D igår. Varken jag eller Mattias hade varit på 3D-bio förut, så vi tyckte det var dags att testa, men det var nog inte riktigt så coolt som vi förväntat oss... Visst det kändes ibland som att man verkligen var med i filmen, men det "låste sig" i hjärnan lite ibland eller hur man ska förklara det (kan tänka mig att det funkar bättre med animerade filmer) och för mig som har ett ganska litet huvud så var det lite jobbigt att sitta med ett par alldeles för stora 3D-glasögon. :P filmen får ett OK, den var snyggt gjord men handligen var väl lite sisådär.




Bio ikväll

Jag blev inte sjuk, puh!
Var hemma och tog det lugnt hela dagen igår och imorse när jag vaknade, efter åtta timmars sömn, kände jag mig helt bra igen. :)

Så jag stack till gymmet en sväng förut och körde lite crosstrainer + en halvtimmes corepass. Det var skönt.
Nu ska jag nog plugga lite, o sen ikväll ska jag och Mattias på bio. Blir antingen Winter's bone eller Sanctum 3D tror jag.


RSS 2.0