Tips



Om man, som jag, inte är jätteförtjust i havregrynsgröt (men vet hur nyttigt det är), så finns det faktiskt sätt att variera den på för att få den lite godare. Äpple och kanel är en variant som jag fastnat för! Superenkelt att fixa till också.

För en portion:
Skär ett äpple i bitar (skala först om du vill), lägg det tillsammans med 1 deciliter havregryn, 2 deciliter vatten, en nypa salt och kanel (efter smak) i en djup tallrik. Blanda ihop och ställ in i mikron på full effekt i två minuter. Rör om lite igen. Toppa med lite hackade nötter och flytande honung, och servera med kall mjölk. Voilá! Gott, nyttigt och riktigt mättande. :)


Idag är jag äntligen ledig, efter sex långa arbetsdagar, vilket är jäääääkligt skönt! Speciellt eftersom det är klarblå himmel och solsken också. Har hunnit ligga en timme i solen och sen har jag varit duktig och städat och tvättat. Nu ska jag nog umgås lite med Mattias innan han drar iväg och repar, och sen blir det myskväll de luxe med mig själv tror jag ;)


Det blir bättre

Jag har i princip bott på jobbet sen i torsdags, därför har jag inte hunnit blogga något - sorry.
Vågar knappt räkna förra veckans arbetstimmar alltså, det slog veckan innan med marginal kan jag ju säga... Och den veckan jobbade jag mer än 40 timmar. Så mina fötter och min hjärna och typ hela min kropp är helt slut just nu. Men jag lever!

Denna veckan är jag ledig tisdag, onsdag och lördag i alla fall. Och schemat efter det ser mycket bättre ut då det kommer in fler sommarjobbare osv. Så förhoppningsvis går min blogg från världens tråkigaste till lite mer intressant då... ;P (har förövrigt lite planer på att göra om den lite, med mer inriktning på hälsa/skönhet eftersom jag ska bli hudterapeut, men det blir nog till hösten isf)

Nu är det faktiskt bara ca tre veckor kvar tills jag går på semester också, och 26 dagar kvar till Turkiet! Wiie.


Ledig tisdag

Idag är det en riktig såndär "stanna hemma och kolla på film och dricka varm choklad-dag".  Jättetrist väder ute och jag är ledig - så det är nog faktiskt precis vad jag tänker göra!
Förutom att kanske städa lite och köra ett yogapass ikväll :)


En helg på Axelsons

Igår hade vi som läser Basmedicin steg 1 vår obligatoriska praktiska dag på Axelsons Gymnastiska Institut.
Var där kl 9-16 och gick igenom lite patientfall, undersökningstekniker och LABC/första hjälpen. Det var ganska lärorikt. Men jäklar vad trött jag var när jag kom hem..! Är ju inte van att gå upp kl 7 liksom, haha. Så gick direkt och la mig i sängen och somnade i nån timme, vaknade sen av att Mattias skulle iväg till en kompis och då gick jag upp och köpte en pizza till mig själv som jag käkade framför TV:n, tog det allmänt lungt resten av kvällen innan jag gick och la mig igen.

Idag var jag uppe lika tidigt och på skolan igen kl 9 för att skriva slutprovet. Jag trodde att provet skulle vara mycket större eftersom vi hade tre timmar på oss, men jag var klar redan kl 10. Först av allihopa kilade jag därifrån, hyfsat nöjd med min insats. Jag lär få godkänt i alla fall :)
Gick en runda på stan innan jag åkte hem, har käkat lite och nu ska jag slänga in en tvätt och sen dra till gymmet en sväng och köra lite core!


Pluggjobbpluggjobb

Fy vad trött jag är. Jobbade elva timmar igår, trodde att jag skulle få gå hem vid 17-18 tiden då jag var där redan vid 10 för att ha hand om lunchen, men dök det upp någon som avlöste mig? Nope, självklart inte... Så fick stanna till stängning ändå. Var iofs bra att få ihop några extra timmar eftersom jag inte jobbar något i helgen, men. Blir lite irriterad när folk inte kan läsa schemat, det är inte första gången något sådant händer.

Ajja.

Tvingade upp mig själv imorse och var på gymmet kl 10 och körde BodyBalance i alla fall, känns bra såhär efteråt. Sen har jag pluggat lite och ska återgå till det nu, innan det är dags att fixa iordning något att äta och dra till jobbet igen. (det ska bli sååå skönt när denna veckan är över, och jag slipper plugga varenda ledig stund typ!)


Tuff helg

Ännu en jobbhelg är över. Jag har jobbat 23 timmar bara under lördagen och söndagen, rätt sjukt...

Nu har jag en ledig dag framför mig innan det är dags för fyra dagars jobb igen, min plan är att försöka hinna plugga så mycket som möjligt (har examination i bacmedicinkursen till helgen, börjar få lite panik!) eventuellt åka och storhandla och ta en sväng antingen till gymmet eller ut i spåret. Sen när jag är klar med det tänker jag bara vara hemma och ta de lungt och pyssla om mig själv resten av kvällen!


44 dagar

Två sköna, lediga dagar har flugit förbi.
I tisdags blev det som sagt grillning (med entrecote och Jamie Olivers rostade potatis + fruktsallad och glass till efterrätt) och igår körde vi indiskt tema här hemma med hemmalagad chicken korma och vitlöksbröd. Mums! Eftersom jag oftast jobbar helger och kvällar och käkar på jobbet då så får vi passa på att mysa till det under veckan istället. 
Hann även med lite träning igår, känner mig nästan frisk från min lilla förkylning (eller allergi eller vad tusan det är) nu. 

Nu drar jobbandet snart igång igen, börjar kl 16 idag och kommer jobba hela helgen - igen...
Ibland känns det som om man inte har något liv när man alltid jobbar när alla andra är lediga, men då får man tänka framåt... 44 dagar kvar tills vi åker till Turkiet!




Grillning på g

Näsan kliar och jag nyser titt som tätt. Funderar på om det kanske kan vara allergi... Ingen aning, irriterande är det i alla fall! Men ska man se det från den ljusa sidan så har jag åtminstone en anledning till att göra absolut ingenting ^^ hihi..
Hann i alla fall sitta ute i härliga solen en timme idag och plugga och sen har jag och Mattias varit iväg och handlat lite grejer till ikväll, för vi har nämligen tänkt grilla! Mysigt.

Dags att gå och sätta igång grillen nu tror jag faktiskt. :)



Risig

Jobbat hela helgen, massa stress som vanligt, så igår kväll när jag kom hem kände jag mig rätt risig och ännu risigare imorse när jag vaknade... Nu har det dock gått några timmar och jag känner mig bättre, så åker nog till jobbet sen ändå och kör sista passet innan jag är ledig i två dagar. Det är bara några timmar så det ska nog gå bra ^^

Nu ska jag gå och testa ett recept på kesoplättar som jag hittat! :)


En extra ledig dag!

I princip hela dagen igår gick åt till att slänga saker på tippen, ställa ner saker i förrådet, åka till Arninge centrum och inhandla nya grejer till balkongen, städa, diska och tvätta... Inte det roligaste sättet att fördriva sin lediga dag på - men det var jäkligt skönt att få gjort! Dessutom var vi ändå tvugna att städa ur Mattias mammas rum (som knappt gick att komma in i för att det låg så mycket skit där) eftersom hon kom hit imorse och ska bo här i en och en halv vecka, så varför inte ta hela lägenheten samtidigt när man ändå håller på.

Idag skulle jag jobbat igen, men fick reda på imorse att renoveringen av den ena restaurangen (min chef äger två st) inte hunnit bli klar, så jag är ledig tills på fredag. Lite snopet sådär, men samtidigt ganska skönt att ha en extra dag att vila upp sig på eftersom gårdagen inte gav så mycket utrymme till det :)


Några kassa mobilbilder på hur vår balkong såg/ser ut, köpte även ett nytt fint glasbord som vi ersatte med det gamla rangliga vi hade. Så nu kan man sitta och äta frukost där ute i sommar! :)



Maj

Nu har jag jobbat fem dagar i rad, ska iväg om några timmar igen och köra sista passet innan jag får vara ledig i en dag. Puh, men är i alla fall inte så utmattad (än i alla fall) som jag trodde att jag skulle vara. Dock har jag fått lite ont i ryggen, så jag funderar på om jag ska försöka hinna med och träna lite innan jag drar iväg sen. Eller om jag gör det imorgon, vi får se... Måste hinna plugga också.

I lördags var det valborg och jag hade tur och fick sluta redan vid halv fyra, så jag och Mattias fick en mysig kväll för oss själva. Funderade först på att åka in till stan och käka och se på majbrasa osvt, men så bestämde vi oss för att dra fram grillen här hemma istället. Kändes som att det var ett bra val, mycket billigare i alla fall, och man slapp alla fulla människor... :P

Imorgon ska vi ha städdag här hemma, och så blir det kanske en sväng till Plantagen eller något liknande för att inhandla lite nya grejor till balkongen :)


RSS 2.0