Vintertid

Idag drar vi tillbaks klockan en timme igen. Jag har verkligen aldrig fattat vitsen med det där.. Och jag gillar inte att det kommer bli mörkt typ klockan fyra på eftermiddagarna, det är bara sjukt wierd tycker jag att hålla på och försöka ändra på hur naturen fungerar. Men men! That's what I think.

Är ledig idag, och kommer vara ensam hemma största delen av tiden. Ska nog ta en promenad till Täby C och hämta ut två paket, sen får vi se vad som händer. Skulle egentligen vilja åka till gymmet, men Mattias kommer ha bilen och det är jobbigt att ta sig dit kollektivt, speciellt på en söndag. Och min cykel är trasig :/ Så vi får se hur det blir. Kommer i alla fall ha hela nästa vecka på mig att träna, då jag bara jobbar imorgon och sen är ledig ända fram tills nästa tisdag!

Tips för billigare märkesprodukter


www.beautyplanet.se



Måste bara tipsa om den här sidan.
Jag klickade nyligen hem en ny nattkräm därifrån (Decléor) som kostade 191 kr mindre där jämfört med butikspriset! Sjukt bra! Dessutom är det fri frakt, samt väldigt snabb leverans. Så om du letar efter någon märkesprodukt inom hudvård, makeup eller hårvård - kolla här först! De har inte allt, men det mesta.

Allt för hälsan

Köpte precis biljett till Allt För Hälsan (Nordens största hälsomässa) den 10 november.
Förra året jobbade jag där, men i år ska jag bara gå runt och njuta! Ska bli roligt, jag längtar :)
Mässan håller på i fyra dagar, 10-13 november, men jag känner att det räcker med en dag för mig och dessutom åker vi till Karlstad den 11:e så :)


Måndag

Så var det ny vecka igen. Jag kickade igång min med ett svettigt corepulse-pass, känns bra!
Upptäckte när jag kollade Swedbank nyss att min lön har kommit in också, perfekt, då kan vi åka och handla sen när Mattias vaknar. Vårt kylskåp ekar verkligen tomt just nu.

Annars har jag inga direkta planer för dagen, Mattias ska repa sen ikväll så jag blir hemma själv, passar iofs bra för då kan jag nörda framför TV:n och Ensam mamma söker :P baka bröd ska jag nog försöka hinna med också tror jag.

Vackert

Stockholm en solig höstdag är nog något av det vackraste.
Det är såna här dagar då man önskar att man hade en digital systemkamera, skulle kunna ta en massa fina bilder, just nu är det den finaste perioden på året tycker jag (i alla fall när det är sol). Tyvärr varar den inte så länge, så bäst att ta vara på tiden och vara ute så mycket man kan!

Har varit i stan en sväng idag och gjort ett litet ärende, nu är jag hemma och tar det lungt en stund innan jag åker vidare till jobbet. Har en ganska konstig jobbvecka denna veckan, jobbar varannan dag. Det är både bra och dåligt, man hinner vila upp sig mellan passen men samtidigt kan man aldrig slappna av helt och hållet.. Men efter mitt pass på lördag är jag ledig i hela fyra dagar, wiho! :)

Fem höstmåsten





1. Natursalva från BioBee, 85 kr. Finns att köpa här samt hos hälsokostbutiker, olika skönhetssalonger och fotterapeuter. En superbra, (och förstås) helt naturlig salva som kan användas på alltifrån nariga händer och spruckna läppar till frostbitna kinder och torra fötter!

2. Värmande och avstressande massageolja, den här kommer från Elemis och kostar runt 400 kr. Dyr, men värt priset tycker jag då den är helt underbar och väldigt, väldigt dryg. Finns att köpa på olika SPA:n, jag och min pojkvän köpte den när vi var och fick massage på Planet Fitness för ca 1,5 år sen.

3. Handdesinfektion är alltid bra att ha med sig i väskan och speciellt såhär i förkylningstider! Denna söta Handcleanse gel kommer från The Body Shop, kostar 50 kr och finns med flera olika dofter.

4. En återfuktande och mjukgörande handkräm. Jag gillar Body Shops produkter och använder just nu denna med mandelolja som kostar 145 kr och luktar supergott.

5. Brun-utan-sol är ett bra sätt att bibehålla en naturligt brun färg på, och samtidigt vara snäll mot huden. Just nu har jag denna från Decleor (mitt favoritmärke bland alla hudvårdsprodukter), den kostar 350 kr och kan användas på både ansiktet och kroppen. Finns att köpa här samt på olika skönhetssalonger.
Ett billigare alternativ som jag tycker funkar bra är Niveas produkter, Sun Touch body lotion för 100 kr och Sun Touch face cream för 75 kr. :) Finns att köpa på t.ex. Kicks.

Sun(ny)day

Godmorgon!
Eller god eftermiddag, säger man väl kanske. Men det är typ morgon för mig då jag sov lite väl länge idag, hehe...
Kom hem vid halv tolv igår efter att ha jobbat hela dagen och försökte sedan hålla mig vaken fram tills Mattias skulle iväg och jobba natt vid två, typ. Då blir man rätt trött. Men det är så tråkigt när vi går om varandra och inte hinner ses på hela dagen!

Hur som helst.. Vad tycker ni om min nya bloggdesign? :) Ska väl byta ut bilderna så småningom kanske, hade inte så många passande på datorn för tillfället, men nu ser det i alla fall lite roligare ut än innan. Kommer börja skriva lite mer om skönhet & hälsa också, som ju är ett av mina stora intressen, så ge gärna förslag i kommentarfältet om det är något speciellt ni vill läsa om! :)

Hemmagjord proteindrink med banan & choklad

Vem behöver proteinpulver när det finns naturliga ingridienser man kan använda?
Här är ett bra recept på en proteindrink som jag hittade i ett gammalt nummer av Fitness Magazine!



Du behöver:
2 dl lättmjölk
150 gram lättkesella
2 äggvitor (fast jag brukar ta ett helt ägg ist)
1 banan
ca 3 teskedar kakao

Lägg allt i en mixer, mixa ihop, häll upp i ett stort glas och avnjut! Om du vill ha den lite lyxigare kan du toppa den med t.ex. kokosflingor, hackade nötter eller en bananskiva :)





Kom ganska nyligen hem från gymmet, var där och cyklade lite och körde benstyrka. Skönt att få det gjort innan helgens jobb! Ska iväg och jobba ikväll och sen hela dagen imorgon, om vädret ska fortsätta vara så här fint så lär vi få en del att göra..

Nu innan jag drar sitter jag och försöker lära mig photoshop på nytt (så att jag kan göra en snygg bloggdesign), haha... Var rätt bra på det i gymnasiet, men när man inte håller på med det regelbundet så glömmer man fort!

Höstsol

Gud vilken vacker dag det är idag!
Klarblå himmel och sol men samtidigt kallt och härligt höstigt.

På dagens schema står tvättstugan, och medan tvätten sköter sig själv där nere tänkte jag nog ta mig en promenad.


Som ni kanske märkt ser bloggen lite annorlunda ut, jag håller på att göra om den och är fortfarande inte riktigt klar, ska fixa en ny header osv... men jag tror det kommer bli bra ;)

Visste du att grönt te...

...är det ursprungliga teet som från början användes i medicinskt syfte?
...är rikt på polyfenoler, en sorts antioxidant som hjälper till att b.l.a minska risken för kranskärlsjukdomar och för tidigt åldrande av celler
...undertrycker tillväxten av skadliga bakterier i tarmen och bidrar till bättre matsmältning?
...ökar fettförbränningen?
...minskar risken för infektioner?
...verkar kunna minska risken för cancer, framförallt matstrupscancer?
...innehåller en liten mängd koffein (170 mg per liter, medan kaffe innehåller 600-800 mg per liter)? 



Efter du har druckit upp ditt gröna te kan du spara de blöta tebladen och lägga direkt på huden, som en boostande ansiktsmask! Gamla tepåsar är också jättebra att lägga i kylen för att sedan användas på trötta eller svullna ögon :)

Gammal tant

Ojojoj vad jag känner mig som en gammal tant just nu haha, har såå ont i hela kroppen.
Jobbade fredag kväll samt nästan 14 timmar i lördags, så när jag kom hem efter det kunde jag knappt röra mig och knappt hålla ögonen öppna heller.. Fick i alla fall sova ut på söndagen då jag var ledig, och på eftermiddagen då jag kände mig lite piggare bestämde jag mig för att åka till SATS och köra det där Corepulse-passet som jag bokat... SHIT vilken träningsvärk jag har idag!!!!

Tur att jag bara jobbar ikväll och sen är ledig ända fram tills på lördag! :)

Broccoli frångar strumpa

Vår katt tror att hon är en hund.... Ignorera mitt fula skratt i slutet, haha


Världen är liten

Intressant arbetsdag idag.
Först kommer en av kockarna på jobbet från ingenstans och hämtar upp mig vid busshållplatsen (han bor åt helt andra hållet och kom ifrån stan så jag fattade ingenting, yrvaken som jag var också. Tydligen hade han varit och tränat i stan iaf så det var därför). Sen när vi kommer till Vaxholm så är det avspärrat runt Apoteket (precis bredvid restaurangen där jag jobbar) pga att några har brutit sig in och lagt en sprängladdning där (!). Inget sprängdes i alla fall, som tur var...
Sen på lunchen kom det några gäster från lilla Hammarö som jag kände igen från min gamla grundskola, som kände igen mig med. Världen är liten alltså.

Nu ska jag hem och se om Mattias är vaken och sugen på att ta en joggingrunda. Förkylningen jag kände av i helgen bröt aldrig ut, skönt! :)


Kreativitet

Jag håller på att bli förkyld igen, yippie... Så idag blir det att försöka kurera sig med massa vitaminer/kanjang, nyttig mat, te osv. Hade egentligen tänkt gå på CorePulse på SATS i eftermiddag, men får nog skippa det :/ typiskt när jag är ledig och verkligen vill träna! Fast lite lätt styrketräning på gymmet kan jag nog köra ändå, så så får det nog bli.

Är faktiskt lite sugen på att börja måla nånting också. Kreativiteten kickar alltid igång för mig på hösten - love it!

RSS 2.0