.



Hade en riktigt jobbig kväll på jobbet igår, så imorse kändes det tungt att behöva gå upp och åka iväg och jobba igen.. Men jag fixade det och hade tur och fick sluta tidigt - lite soffmys med Ben&Jerrys och jag mår bättre :) Nu orkar jag nog ta tag i morgondagens jobb också som blir avslutet på den här skitveckan!
2012-04-28 @ 22:04:43 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Grattis

Idag fyller kissen 2 år

2012-04-26 @ 14:08:00 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ledig!

Vi blev visst lediga från skolan idag då vår lärare är sjuk, perfekt tajming för mig eftersom jag kom hem 00.30 inatt från jobbet.. Var sååå skönt att få sova ut imorse! :)

Nu ska jag iväg till gymmet, sen blir det plugg inför prov imorgon!
2012-04-25 @ 13:30:22 Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()


Första salongsdagen

Golden Hits i lördags var trevligt! Även om jag och Mattias var dom enda under 40... haha. Men showen var bra, maten god, och det roligaste var nog när Mattias fick gå upp på scenen tillsammans med några andra som fyllde år och dansa fågeldansen ;P



Idag har vi haft vår första praktikdag i salongen tillsammans med våra "faddrar" på skolan. Vi fick gå med och titta lite, och om vi ville så fick vi testa på att göra någon behandling på kund. Jag testade att göra en frans-och brynfärg, det gick faktiskt bra :)

Imorgon har vi samma sak igen, slutar ca 18.30 och då ska jag åka direkt iväg och jobba... Känns väl sådär, är nog egentligen lite väl snällt av mig att ställa upp och jobba fyra gånger den här veckan, men jag är i alla fall ledig nästa måndag och tisdag så. Det kan vara värt pengarna.

Nu ska jag plugga lite och sen försöka somna i tid!

Huden = kroppens spegel

Huden speglar till stor del hur vår kropp mår på insidan. Hittade det här ansiktschemat på http://nomoredirtylooks.com. Intressant tycker jag. Det är liksom ingen slump att det alltid ploppar upp finnar på hakan innan mens..

Inbrott i skolan

Usch jag har sovit så himla dåligt den här veckan, haft jättesvårt att somna på kvällarna, sen drömt konstigt och vaknat för tidigt på mornarna.. Det har nog mycket att göra med nervositeten inför att vi skulle ut i salong för första gången idag. Dock blev det inget med det, för när vi kom till skolan imorse så hade det varit inbrott! Hur typiskt?
Nu får vi vänta tills på måndag istället, tråkigt.

Den här veckan har i alla fall gått väldigt fort, imorgon är det redan fredag. Ska nog träffa en kompis efter skolan tror jag, sen blir det myskväll och på lördag ska jag och Mattias till Golden Hits och fira hans födelsedag. Ska bli kul! Och på söndag blir det jobb för min del. Så då är ni lite uppdaterade.... :)

Sista dagen på påsklovet


Hemma igen efter ett par dagar i Värmland. Har hunnit bli lite firade av släkten (jag som fyllde år för typ två månader sen, hehe, och Mattias som fyller nästa helg), hälsat på min bästa vän och hennes kille + deras två veckor gamla bebis (så sööööt!), dansat + tränat core med mamma, ätit god mat osv...


Hann även sitta en stund på altanen och njuta av den härliga vårsolen (se bild, men ignorera mitt likbleka face)!
Hörde på nyheterna att det kommit 10 cm snö i Stockholm medan vi var borta, och mycket riktigt - precis när vi passerade Stockholms län-skylten så blev landskapet helt vitt! Sjukt! Det ligger fortfarande kvar en hel del snö, men det är i alla fall soligt ute.


Idag är sista dagen innan skolan drar igång igen, så jag ska försöka passa på att ta det så lungt som möjligt, kanske blir lite småplugg och ev en promenad, men inte så mycket mer. :) En vecka går jäkligt fort alltså! Trodde nästan att jag skulle bli rastlös av att vara ledig när jag har haft så fullt upp senaste tiden, men nu vore det skönt med en veckas lov till....

Motverka vårdeppigheten med träning

Vårdeppig? Sätt på dig träningskläder, ta med favvomusiken och gå ut och spring i en halvtimme!
(Det gjorde jag nyss)

Jag har alltid vetat att man mår bra, inte bara fysiskt, utan även psykiskt av att träna regelbundet. Jag hade ett par jobbiga tonårsår som jag ibland undrar om jag hade överlevt utan träningen... Jag märker verkligen skillnad när jag tränar och inte tränar. Och det är ju egentligen inte så konstigt.

Forskningen visar att träning både kan minska risken för att drabbas av depression och vara en bra behandling mot depression när man väl har drabbats. Eftersom träning också ger många andra hälsofördelar, samtidigt som det saknar bieffekter, så är träning ett mycket bra alternativ eller komplement till traditionell antidepressiv behandling med läkemedel.
Nyproduktionen av celler är reducerad hos deprimerade, och träning stimulerar nybildningen av celler.
Motion aktiverar också belöningssystemet vilket kan förklara varför många upplever en kick av att träna.

Sen att man får en snygg kropp lagom till sommaren är ju en stor bonus ;)

Underbart

De två senaste veckorna som jag bävade mig så för innan är över!
Sjukt stolt och glad, nu har jag en hel veckas välförtjänt ledighet framför mig.

De närmaste tre dagarna ska jag bara ta de lungt och typ inte göra någonting annat än saker jag känner för, sen åker vi till Värmland på torsdag och stannar där ett par dar. :) sweet!

Får vi följa med

Vålberg och Skoghall alltså... Haha.

This week

Måndag: Skola (teori), shoppa manikyrgrejer, tvättid
Tisdag: Skola (vaxning), jobba kväll
Onsdag: Skola, träna(?)
Torsdag: Synundersökning, jobba kväll
Fredag: Ledig
Lördag: Jobba
Söndag: Jobba

Denna vecka går vi bara i skolan tre dagar - på onsdag vid lunch får vi påsklov! För mig är det dock jobb som gäller skärtorsdagen, påskafton och påskdagen. Men sen.... sen är jag helt ledig i en hel vecka!! Wohoo!! Så jäkla skönt utan några måsten, behöver verkligen det. Ska bara sova, träna, må gott och göra sånt som jag känner för just då. :)
2012-04-02 @ 18:40:33 Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0