Sovmorgon på en tisdag!

Idag börjar jag skolan kl 13.00, lyxigt! Är ju inte så himla bortskämd med sovmornar längre direkt. :)

Har precis smällt i mig lite frukost bestående av en god smoothie, en latte och en bit rulltårta som Mattias hade "snott" med sig från jobbet till mig, sötisen :) Nu ska jag snart göra mig iordning och sen ta en sväng förbi posten innan det bär av in till stan och skolan där vi har ansiktsbehandling på schemat idag.

Om någon vill komma förbi skolan i Stockholm (Södermalm) någon dag och få gratis vaxning, eller frans-och brynfärg/manikyr/pedikyr för halva priset så hör av er till mig! Behöver alltid personer att träna på :) Skolan är öppen till 18.00 måndag-torsdag och till kl 15.00 på fredagar.

Söndag

Hade en riktig skitdag på jobbet igår. Kände på mig redan när jag kom dit att det inte skulle bli någon bra dag, och efter en hektisk lunch och middag så slutade kvällen med att en gäst trillade och slog i huvudet och både amulansen och polisen kom dit... Väldigt obehagligt. Jag som har lite blodfobi också satt mest och försökte hålla tårarna borta (och kände mig sämst som inte kunde göra något) och när chefen kom dit så sa han bara "ring din pojkvän och åk hem", typ. Tur att Mattias råkade vara i Vaxhom hos en kompis just då och kunde skjutsa hem mig!

Idag är en ny dag i alla fall, en strålande fin vinterdag till och med. Vi vaknade ganska tidigt och åkte en sväng till Täby C på förmiddagen och nu ska jag strax slänga in en tvätt, städa köket och fixa lunch, sen blir det lite hemmaspa medan Mattias är och spelar badminton tänkte jag :)



Lördagsfrukosten. Älskar vår juicepress
och mjölkskummaren vi fick av brorsan i julklapp.

Swiiiiisch så var ännu en vecka förbi

Ouups, nu har jag visst inte skrivit något på nästan en vecka.
Veckan har bara swischat förbi, igen. Fast jag har varit sjukt trött... Tyckte första veckan i skolan gick så himla bra med tanke på att jag är världens morgontröttaste människa, men nu har det börjat bli segt att komma upp på mornarna igen..

Det är i alla fall fortfarande väldigt roligt i skolan, sedan jag skrev sist har vi färgat fransar och bryn, vaxat benen, lärt oss ryggmassage och haft anatomi. Imorgon ska vi fortsätta med manikyr - sen är det heeeeelg! Dock ska jag jobba på lördag.... så hela söndagen kommer gå åt till att sova typ. Hehe...

Jag och Mattias tänkte i alla fall gå på bio imorgon kväll. Om någon har något bra tips på vad man ska se, så hojta till! :)

Nästa: fredagsmys!

Så var den första riktiga skolveckan över! Den har gått superfort.
Imorgon är min enda lediga dag denna veckan, för på söndag är det jobb som gäller, så ska passa på att ta en lång skön sovmorgon och bara vila upp mig ordentligt! Var så jäkla trött i skolan i eftermiddags, skulle kunna lagt mig ner och sovit på britsen i praktiksalen kändes det som...

Nu sitter jag i alla fall hemma och väntar på att Mattias ska komma med lite godsaker, sen blir det fredagsmyyys :) Ha en trevlig helg!

Dagarna flyger iväg

Nu har det gått en vecka sedan skolan började och vi har redan lärt oss fotmassage, första delen i pedikyr (klippning, fix med nagelband osv), handmassage och första steget i ansiktsbehandlingen (rengöring). Imorgon ska vi fortsätta med ansiktsbehandlingen och på fredag ska vi ha manikyr. Jag förstår nu vad folk menar med att detta året kommer gå fort! Dagarna bara flyger iväg. :)

Nu ska jag snart sätta mig med en kopp te och kolla på Sveriges mästerkock, sen plugga lite och sova.
Imorgon efter skolan ska jag till SATS och testa Yogalates!

Ledig söndag

Igår jobbade jag hela dagen, så idag njuter jag av en ledig dag innan skolan drar igång igen. Fick ju en liten mjukstart denna veckan då vi bara hade tre skoldagar (varav en 2 timmars intro-dag), så jag kan tänka mig att jag kommer vara ganska trött efter den kommande veckan...

Måste i alla fall iväg och handla lite idag och städa, sen får vi se, kanske släpar mig iväg en sväng till gymmet också. :)

Gjorde förressten världens godaste smoothie imorse; pressade juice av apelsin och äpple och mixade det sedan med jordgubbar och vaniljproteinpulver. Mums!!

Dag 2

Idag har vi haft temat fötter hela dagen i skolan. På förmiddagen gick vi igenom fotens anatomi och sen på eftermiddagen fick vi lära oss fotmassage. Jag hade lite tur och fick en redan utbildad massageterapeut som övningskompis, så fick en jätteskön massage hehe. Att massera själv tyckte jag var lite småklurigt i början - jag kan verkligen ingenting om massage - men man fick in tekniken rätt snabbt och det var kul :)


Fick vår första läxa idag också: öva fotmassage minst två gånger på någon.
Hej glad pojkvän? Han kommer ha det så jäkla bra under det här året haha.


Nu blir det snart pannkakor till middag :)

Första skoldagen

Idag började skolan, äntligen!
Vi var bara där i drygt två timmar för information, utdelning av papper, praktik- och salongskläder, massa arbetsredskap osv.. Men det var två intensiva timmar kan man säga, mycket att ta in.

Allt verkade i alla fall väldigt bra, ungefär som jag trodde. Känns som om jag har ett tufft, men roligt år framför mig:) Imorgon ska vi tydligen börja med pedikyr och massage!






Tropicana-tävling

Jag älskar juice, och just nu har Victoria som bloggar på frukostera.blogg.se en tävling om ett halvårs förbrukning av Tropicana-juice! Kände att jag bara måste vara med. Om någon av er också vill delta så hittar ni tävlingen här :)


Coffee balls

Kom precis från frisören, skönt att vara nyklippt! Jag toppade längderna och klippte upp luggen lite bara, men det blev väldigt stor skillnad faktiskt. Bara för att jag klipper mig alldeles för sällan egentligen... är skitbra på att ta hand om min hy, men håret och naglarna får lida lite. Ska försöka bli bättre på det!

Igår testade jag att göra "coffee balls", ett slags nyttigt godis som jag hittade på Blueberry Lifestyle's hemsida, från deras bok "Food for thought" (som jag för övrigt önskar mig, tips till alla släktingar inför min födelsedag). Det blev faktiskt väldigt gott. Ett tips är dock att byta ut kaffepulver mot lite bryggt, avsvalnat kaffe istället, då blir smeten lite mer lättarbetad. Jag tog honung istället för agave också.




Hoppas ni har en bra helg! :)

Juicecentrifug

Igår var jag och hämtade ut vårt nya tillskott i familjen - en juicecentrifug! Vårt kök är verkligen fyllt av maskiner nu, haha... Men jag har önskat mig en juicecentrifug/press väldigt länge och hittade en på nätet som var rätt billig. Återstår väl att se hur länge den håller, men so far funkar den alldeles prima! Är så facinerad av hur man kan få ut juice av morötter och andra hårda frukter/grönsaker.... Och hur gott är det inte med alldeles färskpressad juice? Lyx!



Dagens första mellanmål, makrillmacka och färskpressad apelsin-äpple-och passionfruktsjuice.


Bion igår btw - Tinker, tailor, soldier, spy - var helt ok. Eller, det var ju en film i värdsklass om man bara ska gå efter hur bra den var gjord och hur bra alla skådespelare var i den (alla filmfanatiker älskar den säkert) - men för mig som är lite dum och måste koncentrera mig till 110% för att förstå något av såna typer av krigsfilmer/maffiafilmer, blev den tyvärr mer jobbig än underhållande. Men är glad att ha sett den i alla fall:) 

I'm back ...

Jag skulle egentligen varit ledig ända från den 20 december - 8 januari enligt schemat, men hittills har jag fått hoppa in och jobba fyra dagar under den här perioden. Nu senast tre dagar i sträck, 11-12 timmar per dag, helt själv i servisen. Rätt tufft kan jag lova... Känns som om jag har varit helt isolerad från omvärlden dessa dagar och min kropp värker överallt, typ. MEN - det kommer kännas jäkligt bra med över 40 extra timmar när lönen kommer! :)

Idag och fram tills på söndag ska jag vara ledig i alla fall och det känns himla skönt, även om jag har en hel del att fixa (det man inte hinner göra när man jobbar dygnet runt måste ju ändå göras någon gång, tyvärr....).

Ser i alla fall fram emot ikväll för då blir det bio med Mattias, hans mamma och några andra släktingar till dem - Tinker, tailor, soldier, spy ska vi se. :)

NU: duschen!

RSS 2.0