Ensam hemma-middag á la Blueberry


Mattias är hos en kompis, jag ensam hemma, vad gör man? Fixar iordning en smarrig middag åt sig själv såklart!

Inspirerad av min nyinköpta Bluberry Lifestyle-bok (som jag önskat mig i ett halvår nu, äntligen!) mixade jag ihop en morots-och sötpotatissoppa med ingefära och citron. Inte nog med att den var fullproppad med nyttigheter, den var förvånansvärt god också! Jag kan allt ibland ;)

Träningsmål


Gick in på SATS hemsida och kollade diagram över min träning den senaste tiden (älskar att man kan se sånt!).

Jag har faktiskt lyckats komma iväg till gymmet 2 ggr i veckan i 6 veckor i sträck nu! Ganska duktigt jobbat med tanke på hur mycket plugg och jobb jag haft. Nu är målet att åtminstone hålla samma takt (helst också lägga till minst ett löppass i veckan) fram tills vi åker till Cypern 30 juli. Att sätta upp mål är det viktigaste när det gäller träning, vet man inte vart man är påväg så kommer man ingenstans eller hur? :)

Tror att det kommer bli ganska tufft för mig att hålla mitt mål dock eftersom jag kommer jobba mycket fram tills semestern, men jag ska göra mitt bästa i alla fall.

Nu ska jag snart iväg på en timmes CorePulse, det blir tredje passet för denna veckan, eller fjärde till och med eftersom det blev en löprunda i fredags också! :)

Sommarlov!

Här har det vart tyst ett tag.
Har haft ett par jobbiga sista veckor i skolan med helgjobb på det = helt slut = ingen lust att blogga.
Men nu har jag äntligen sommarlov!! :)

Imorgon är det midsommar och först var det tänkt att vi skulle åka till Hammarö och fira med lite vänner där, men nu måste jag hoppa in och jobba på midsommardagen... Så har ingen aning om vad som händer. Men egentligen gillar jag inte ens midsommar (eller valborg eller nyår eller någon av alla överskattade, för mig ångestframkallande högtider), så jag kanske bara nobbar alltihop och stannar hemma och myser istället ;)

Nu blir det mackor till middag, älskar att kunna göra som jag vill och slippa tänka på matlådor nu ett tag!

(Ps. Vet att min design är helt upp-och nedvänd, men jag vet inte vad jag har gjort, den blev knäpp helt plötsligt för ett tag sen och nu när jag försökt ändra fram och tillbaka ser den bara ännu knäppare ut... Suck. Hjälp någon?)

Lördagsbrunch

Det bästa med att vara ledig är att man har tid att fixa iordning/äta en riktigt god frukost/brunch!

Idag blev det bananplättar med mosade hallon, yoghurt och kokosflingor, grön smoothie och kaffe med skummad mjölk o kanel.


Bananplättar (6 st):
2 banan
2 ägg
Ev. en nypa äkta vaniljpulver
1 msk smör eller kokosolja

Mosa bananerna och blanda ihop med ägget och vaniljpulvret. Stek i smöret/kokosoljan ett par minuter på varje sida, det får plats ca tre plättar åt gången. Servera med vilka goa tillbehör du vill! :)


Grön smoothie (1 glas)
1 skalad kiwi
ca 1/4 ananas, tärnad i bitar (fryst funkar prima också)
En näve bladspenat
1 dl vatten

Lägg i en blender och mixa, häll upp i ett glas. Klart!

Ännu en vecka avklarad

Dåligt med bloggande just nu, har så mycket att göra och då tappar jag lusten lite..

Men idag är det fredag! Och jag har klarat denna veckan ganska bra ändå, trots två prov och långa praktikdagar.
Igår kom en vän till mig och hälsade på på skolan också och fick lite manikyr och frans-och brynfärg, sen gick vi och käkade indiskt. :)


Ikväll ska jag bara slappa (regnar, blåser och är svinkallt ute så tänker inte sätta min fot utanför dörren mer idag) och imorgon är jag ledig, så skönt och välbehövligt!

RSS 2.0