Sommartid

Usch vad jag har varit trött idag, jäkla tidsomställning! Jag klagar lika mycket varje gång vi ställer om klockan... Men nu verkar det i alla fall äntligen om om någon har hört mig, för igår på nyheterna sa de att man kanske ska ta bort vintertid i Sverige, just för att det är många som mår dåligt av tidsomställningen. Hurra för det om det går igenom!!

Förra gången jag skrev så hurrade jag för att jag helt plötsligt hade massa fritid, men... vart tog den vägen....? Jag förstår inte hur tiden alltid rinner iväg så fort oavsett... Den här veckan har vi heller inte så mycket att plugga till (som tur är), men ser lika fullspäckad ut ändå:

Tisdag: Skola (Dermarome), fika i stan med en kompis
Onsdag: Skola (Dermarome), jobba kväll
Torsdag: Skola (Ansiktsmassage), träna
Fredag: Skola (Ansiktsbehandling), jobba kväll
Lördag: Mamma och pappa kommer på fika, fest på kvällen
Söndag: Jobba heldag

Hade tänkt träna idag efter skolan, men kroppen vill inte riktigt och då lyssnar jag... Laddar upp inför resten av veckan istället med en ego-myskväll medan Mattias är och repar :)

Fritid!

Helgen var trevlig, bra mässa (om än lite mindre än vad jag trott) och sen en väldigt lyckad klassfest på det. :) Perfekt avslutning på den tuffa veckan vi hade.

Nu denna veckan känns det nästan tomt att inte ha några prov att plugga till längre! Men godomligt skönt. Helt plötsligt har man lite fritid, haha..

Idag ska man tydligen kunna börja e-deklarera, så nu ska jag gå in på skatteverkets hemsida och se om jag kan fixa det. Hoppas att jag får tillbaka pengar den här gången istället för att behöva betala, hoppashoppas....

Friday I'm in love

Äntligen är den här skolveckan över! Har avklarat tre prov och jag tror alla gick hyfsat bra, så ikväll blir det att fira med lite vin och hemmagjord sushi ;)

Imorgon ska alla i klassen på SHR's hud- och kosmetikmässa, för att sedan åka vidare hem till en klasskamrat och på lite gemensam middag/klassfest. Trevligt trevligt.

Recovery-söndag

Sorry för dålig uppdatering!

Denna veckan har vi som sagt varit på Dermarome största delen av tiden och gjort mysiga kroppsinpackningar och lärt oss massor om olika produkter. Suger verkligen åt mig så mycket information jag bara kan, allt vi gör och får lära oss är så himla roligt och intressant, och det känns riktigt bra för då har man ju verkligen valt rätt utbildning, eller hur? :)
Igår jobbade jag i över 13 timmar, så idag har jag en välförtjänt recovery-dag. Ska försöka dra med Mattias på en promenad i det fina vädret senare och få lite plugg gjort (vi har tre prov nästa vecka och sen ett prov måndagen därpå, yey), sen ska jag bara ta de lungt resten av eftermiddagen o kvällen. Hoppas alla har en fin helg!

Tjockissöndag

Efter att ha jobbat fredag kväll och hela dagen igår + kört en liten utgång på det så är det extra skönt att vara ledig idag! Vi har tjockat oss med pizza och ben&jerrys här hemma och ska nog bara fortsätta ta det lugnt resten av kvällen typ, kolla på Mentalist och Kontoret och mysa. :)

Imorgon är det skola som vanligt, enda dagen i veckan vi ska vara på själva skolan dock, sen ska vi vara på Dermarome resten av veckan och lära oss om BareMinerals och Matis. Like it!

Första mars

Idag är det första mars, första dagen i den första vårmånaden - och det har faktiskt kännts riktigt vårigt ute idag! Härligt! :)
Tänkte passa på att tipsa om några saker att tänka på, innan den riktigt farliga vårsolen kommer:
  • Solens strålar är skadliga för huden oavsett om solen syns om det är molnigt ute, och även på vintern - därför ska man alltid använda solskyddsfaktor året runt (nu för tiden finns det ju massor av mineralpuder med spf i, kanonbra tycker jag om man inte vill behöva tänka så mycket på det)
  • Snö är det som reflekterar solens UV-strålar bäst - mellan 80-90 %. Var extra försiktig i fjällen alltså!
  • Man blir inte mindre brun av att använda en högre solskyddsfaktor - snarare tvärtom! Anledningen till att man inte ser lika snabbt att man blir brun om man använder en hög spf, är att det tar ca två dygn för melanocyterna att komma upp till hudytan. En hög spf ger dig en hälsosam bränna som håller längre.
  • Solkrämer är färskvara som förlorar 50 % av solskyddsfaktorn på ett år - därför ska man byta ut krämerna varje säsong.
  • Pigmentfläckar efter solen är dyrt att ta bort och kommer tillbaks direkt om man fortsätter slarva med solskyddsfakorn.

Nu ska jag återgå till att plugga på Decléor-produkter inför provet imorgon, käka lite, kolla Biggest Loser och sen försöka få tillräckligt med sömn inatt - för imorgon kväll efter skolan och hela lördagen ska jag jobba..

RSS 2.0