Onsdag

Igår och i måndags var jag på Decléor-kurs, fokus kropp. Vi gick igenom kroppsprodukterna, gjorde kroppsinpackningar och fick lära oss en fantastisk aromamassage. Jag kan mycket om Decléor sedan tidigare då vi använt oss av märket i skolan och jag själv använt det hemma i flera år, men kursen var ändå väldigt lärorik och rolig! :)
 
Idag är det tvättstugan på schemat, sen blir det nog en promenad till gymmet och lite BodyBalance ikväll. 
 
Imorgon ska jag iväg på en arbetsintervju som jag väntat på ett tag nu... håll alla tummar och tår för att det går bra! 
 
 

Konståkning

Just nu är det konståknings-EM i Zagreb, och som gammal konståkare sitter jag klistrad hela helgen förstås.
 
Det sprätter som vanligt i benen på mig, jag har inte stått på ett par skridskor på snart 4 år (!), så nu har jag bestämt mig för att det ska minsann bli av någon gång denna vinter. Ska bara försöka skaffa ett par skridskor till Mattias först så han kan följa med mig!
 
 
Yoshi Helgesson, bild från Google. 

Dermalogica

Har varit på två dagars Dermalogica-kurs denna veckan. Flera från gamla klassen var med, så det var kul.

Dermalogica verkar vara ett riktigt bra märke också, gillar det mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Åh vad det är jobbigt att vara hudterapeut ibland, man går och kärar ner sig i för mycket produkter hela tiden... :P då är det tur att man är pank så man inte kan köpa på sig mer, haha.


Raggsockor på

Brrrrrr vad kallt det har varit ute idag! Men soligt och fint i alla fall. Har flängt runt hela dagen, så nu blir det raggsockor i soffan resten av kvällen typ...

Trevlig helg!


Det viktiga vattnet

Varje dag behöver våra kroppar ca 3 liter vatten, ungefär hälften får vi i oss genom kosten och resterande behöver vi tillföra själva. Vid träning, varmt klimat, torr luft och feber bör man dricka mer. 
 
Vattnet är viktigt för:
  • Cellernas upptag av näring och syre
  • Att kroppens organ ska fungera optimalt 
  • Kroppens reglering av temperatur och PH-värde
  • Kroppens naturliga rening. Genom att dricka vatten hjälper man till att "spola ur" gifter och slaggämnen ur kroppen. 
  • Hud och hår- kvaliteten.  
 
Om man har brist på vatten i kroppen kan det visa sig som förstoppning, trötthet, sämre koncentrations- och prestationsförmåga, hunger, sämre förbränning och muntorrhet. Ett annat tecken på vätskebrist är om urinen är väldigt mörkgul/brunaktig, den ska vara genomskinlig till ljusgul.
 
 
 
Har du svårt att få i dig tillräckligt mycket vatten? Här kommer några tips!
 
* Smaksätt med olika frukter och bär! Min favorit just nu är frysta hallon, då får man även i sig lite extra antioxidanter. 
 
* Ha alltid en halvliters vattenflaska med dig som du fyller på tre gånger om dagen. Då har du full koll på intaget. 
 
* Det bästa är att "droppmata" kroppen med vatten under dagen, men har du lätt för att glömma bort att dricka så ta ett stort glas vatten innan frukost och sedan ett stort glas till varje måltid. Drick inget annat än vatten till maten. 
 
* Ät mycket frukt och grönsaker. Gurka och vattenmelon t.ex. är bra då de innehåller mycket vatten. 
 
* Dra ner på kaffe, svart te och alkoholhaltiga drycker, tänk på att dricka lika mycket vatten efter varje kopp eftersom det är urindrivande.

Tisdag

Jag och Mattias var på gymmet imorse och körde överkropp, sen åkte han till en kompis så nu är jag ensam hemma, lämpligt nog ramlade precis nya Hälsa&fitness ner i brevlådan så jag sitter och njuter av den samt en god grön smoothie (godaste jag gjort hittills nästan tror jag!) och makrillmacka till lunch. :)

Smoothien mixade jag till av en näve salladsmix, en halv avokado, en halv banan, en näve fryst mango, färskpressad apelsinjuice och en liten skvätt vatten. Yummie!


Sockerfritt

Detta mumsar jag på ikväll; hemmagjord choklad med mandel och havssalt och hemmagjorda gelatingodisar med jordgubb! Så hälsosamt och naturligt det kan bli, nästan.
 
 
Hemmagjord choklad gör du genom att lägga ca 3 msk kokosolja (eller kakaosmör), ev en liten skvätt mjölk och 1,5 msk honung (eller annan sötning) i en kastrull, låta det smälta och sedan dra av från plattan, rör ner 3 msk kakao och häll över i en form, t.ex en plastlåda med bakplåtspapper i. Toppa med vad du vill och ställ i frysen och låt stelna. Förvara i frysen och ta ut några bitar när du är sugen :) 
 
Hemmagjorda gelatingodisar gör du såhär: blötlägg 5 gelatinblad i 1 dl kallt vatten minst 5 min. Häll ca 1 dl citronjuice tillsammans med 1,5-2 dl valfria färska eller frysta bär, ev sötning (honung eller i mitt fall Steviosa) och ca 1 dl vatten i en kastrull och låt det sjuda försiktigt tills bären mjuknar. Dra kastrullen från plattan, mixa slätt med mixerstav. Häll i gelatinbladen tillsammans med blötläggningsvattnet och vispa tills de löst sig. Häll över i t.ex. en plastlåda och ställ in i kylen, låt stelna minst en timme. Skär i bitar och rulla i socker om du vill! Förvara gärna i kylen. 
 
 
Steviosa är ett sötningsmedel som jag vann i en tävling för ett tag sedan, jag är egentligen lite emot sötningsmedel, använder mig hellre av honung och liknande, men det kan ju vara kul att testa i alla fall och just Steviosa verkar vara naturligt och bra. Det innehåller inga kalorier och har ingen påverkan på blodsockret. Man behöver pyttepytte lite också, jag hade ungefär ett kryddmått i mina godisar. 

En bra start

Helg! 
Nu har jag ju varit hemma hela veckan ändå, så det skiljer sig inte så mycket från vardag för tillfället (speciellt inte då Mattias jobbar 12 timmars-pass idag). Men jag har faktiskt fått en del gjort under veckan, så jag tänker passa på att ta det liiite lugnt i alla fall. 
 
Jag har denna veckan bland annat:
* Fått första arbetsintervjun bokad 
* Bokat in mig på två st 2 dagars-kurser nu i januari 
* Anmält mig till SHR (Svenska hudterapeuters riksorganisation) 
 
En bra start i alla fall tycker jag.. Nästa vecka tar jag tag i jobbsökandet igen på riktigt.
 
Nu ska jag snart ta en långpromenad till gymmet och köra slut på mina ben där tänkte jag :) 

HotMojo och ABSolution

Idag snöar det igen och är rätt ruggigt ute, då passade det perfekt att jag hade ett Hot Mojo-pass inbokat! 
 
Hot Mojo är en relativt ny klass de började med på SATS i höstas tror jag, det är deras version av bikramyoga, alltså yoga som utförs i ett 38 grader varmt rum. Jag kan vara lite känslig för värme, hatar att basta t.ex, så var lite orolig innan för att jag typ skulle få andnöd och svimma, men det gick bra :) Det var faktiskt rätt skönt till och med! 
 
Igår testade jag även ABSolution, som är ett nytt lite tuffare core-pass. 30 min intensivt pass med bålövningar som man kör i olika set i sin egna takt. Perfekt, detta är nog en ny favorit hos mig!  
 
 
Nu ska jag fortsätta med min lilla "to do-lista" för dagen... 

Hej 2013!

Nu har vi landat här hemma igen på riktigt efter 2,5 veckors resande och jul/nyårsfirande hit och dit. 
Det känns lite konstigt för mig eftersom jag inte har någon vardag att komma tillbaks till, jag går ju inte i skolan längre och ännu inte fått något jobb... Men jag hoppas att jag har det snart!
 
Tills den biten är löst tänker jag försöka utnyttja min lediga tid på bästa sätt i alla fall, fixa sånadär saker som aldrig blir gjorda annars, komma in i bra mat- och träningsrutiner igen och kanske börja blogga lite mer också...! :) 
 

RSS 2.0