Sista juli

Magsjukan gick över ganska fort som tur var. Igår var jag tillbaka på jobbet igen och det gick bra.
Idag är jag ledig, Mattias också, så vi har har en liten fixardag. Har städat badrummet, rensat ut en massa skräp och slängt på tippen. Skönt att få gjort! Nu håller vi på att tvätta, det blir nog det sista vettiga vi gör idag, sen tänker i alla fall jag unna mig en lugn kväll i soffan :) 
 
Imorgon och på fredag jobbar jag igen, sen på lördag bär det av till Karlstad för lite kalasande!

Sjuk

Såhär har det sett ut hos mig från kl 24 inatt fram tills för nån timme sen... Fy vad jag hatar magsjuka! Värsta som finns. Nu börjar jag känna mig lite bättre i alla fall. Kokade te på ingefära, kanel och kardemumma med lite honung som jag sitter och sippar på nu. Håller tummarna för att det hjälper lite och inte kommer upp igen....

Hoppas alla andra har en skön helg i alla fall!


Bliss Fuzz Off hårborttagningscreme

Bliss Fuzz Off är en ny hårborttagningcreme som effektivt tar bort fjunen på överläpp, kinder och haka i ett enkelt, smärtfritt steg på bara några minuter.

 

 

 
 

Såhär tyckte jag:

Jag har nog ingenting negativt alls att säga om denna produkten, den gjorde absolut sitt jobb och var väldigt enkel att använda. Jag applicerade den på överläppen och lite längst ner på kinderna, lät den verka ca 5-6 min och när jag tog bort cremen var stråna borta. Resultatet höll sedan i sig i drygt två veckor, då började jag ana de små fjunen igen, men nu har det gått tre och en halv vecka och de har fortfarande inte kommit tillbaka helt. Så jag är nöjd! 

Tänk på när ni använder denna bara att läsa instruktionerna noga. Ha inte på cremen längre än vad det står, då börjar det svida (jag kände att det började svida litegann precis innan jag tog bort mitt, man ska ha på den max 10 minuter). Det är bäst tycker jag att använda den innan man går och lägger sig på kvällen (efter man tvättat ansiktet), så huden får vila ordentligt efteråt. Det stod ingenting om ifall man kan smörja in sig efter behandlingen (enda minuset), men jag gjorde inte det för säkerhets skull. Vill man kan man ju ta lite aloe vera eller någon snäll olja på bara.  


Sommarmys

Den här helgen har spenderats i fina Värmland, hos mina föräldrar tillsammans med Mattias och hans mamma. Jättemysigt var det! Sån himla tur med vädret hade vi också. 
 
 
 
Idag är både jag och Mattias lediga, just nu håller vi på och tvättar och senare blir det storhandling. Lite fix och förberedelse för resten av veckan, som innebär jobb tisdag-fredag :) 

Hej hej!

Tänkte bara säga att jag lever och mår bra ;)
 
Har haft en väldigt lugn och skön helg, och en bra start på denna veckan. Något säger mig att den kommer fortsätta vara bra också, har en del spännande saker att se fram emot i alla fall. :)
 
Uppdaterar igen när jag har något roligt att skriva om! Kram 
 
 
    

BareMinerals Faux Tan

Jag har använt Decléors brun utan sol tidigare och varit väldigt nöjd med den, men nu bestämde jag mig för att testa en ny variant och det blev BareMinerals BUS som finns för både ansikte och kropp. Produkterna ger huden en solbrun färg utan att man behöver exponeras för skadliga UV-strålar. De verkar även mjukgörande och hjälper till att motverka för tidigt åldrande. Såhär tyckte jag:
 
+ Den är färgad, så man ser var man smörjt någonstans
+ Ger en väldigt fin, djup och naturlig färg (om än på gränsen för mörk för min annars väldigt ljusa hy)
+ Luktar gott (i alla fall medan man smörjer ut den, när den börjar verka luktar den mer som vanlig BUS)
+ Går in fort i huden
+ Är parabenfri, innehåller inga syntetiska dofter eller artificiella oljor 
 

- Lite skum konsistens, smörjer man in för mycket/masserar in som jag gillar att göra så blir det som
bruna flagor överallt och man känner sig lite fläckig precis efteråt. Men jag antar att det är en vanesak, nu efter att ha testat några gånger märker jag att jag börjar få in rätt teknik så färgen blivit jämnare.

 

Jag har fått en hel del komplimanger efteråt att jag använt denna produkten, att min hud ser fräsch ut och fått en massa lyster. Så allt som allt är jag mycket nöjd och kommer fortsätta med denna, i alla fall under sommaren/hösten. På vintern och våren när jag är som blekast väljer jag kanske en med lite mindre färg. 

 

 

Tips!

  • Peela och smörj in huden med bodylotion/ansiktscreme innan för att få en så jämn färg som möjligt
  • Använd handskar, annars blir handflatorna helt bruna
  • Ta en lätt fuktad bommullsrondell och dra längst ögonbryn, hårfäste, handleder och anklar för att slippa fula ränder 
  • Applicera BUS:en på eftermiddagen/kvällen och ta en dusch/tvätta ansiktet morgonen efter

Balansen

Det senaste 1,5 åren har mitt liv varit lite som en berg- och dalbana. Först pluggade jag väldigt intensivt, för att sedan bli klar och arbetslös i två månader, för att sedan få jobba litegrann, som blev mer och mer och sedan till extremt mycket under en månad, sedan var jag väldigt mycket ledig under nästa månad osv... Nu känns det äntligen som att jag börjar komma lite i balans igen, men min hud har blivit lite ärrad... 
 
För hur man mår speglar sig väldigt mycket genom huden, vet ni. Jag hade aldrig haft några som helst problem med min hud, förrän jag började plugga till hudterapeut. Ironiskt nog. All stress kombinerat med att vi höll på väldigt mycket med olika produkter och behandlingar på varann osv gjorde att det började ploppa upp allt möjligt konstigt.
 
Tyvärr har jag fått lite ärr från alla finnar speciellt kring munnen och hakan. Förhoppningsvis kommer dem att blekna bort, men då gäller det att ta hand om huden ordentligt och inte utsätta den för så mycket sol, då kan det bli fula pigmenteringar (speciellt då jag även gått ifrån Decléors snälla produkter som jag använde förr till Md Formulations som innehåller syror = huden blir lite mer solkänslig). Därför tänker jag vara väldigt försiktig med att sola ansiktet i år, spf 30 eller 50 är det som gäller. 
 
Mina hormoner har också fått lite fnatt tror jag, eller så inbillar jag mig, men jag har börjat störa mig på små fjun på överläppen (kanske är lite arbetssskadad också...;P). Så, som jag nämnde i förra inlägget så har jag investerat i lite nya produkter - en brun utan sol för ansiktet (för att jag ska slippa se likblek ut där jämfört med resten av kroppen) från BareMinerals och en ny hårborttagningskräm för ansiktet från Bliss. Resensioner på dessa kommer så snart jag hunnit utvärdera dem ordentligt! :) 
 
 
Nu ska jag snart iväg och träna lite. Imorgon är det jobb igen, och ända fram till och med fredag. :) Hoppas alla har haft en fin helg! 

RSS 2.0