Brunch på Restaurang Pont

Supermysigt och fantastiskt gott var det! Men ajaj vad min mage gör ont nu ;-)
 

Glad påsk

Har haft ett par sköna, lediga dagar. Nu tar alla andra påskledigt och jag börjar jobba istället! Haha... Men det gör mig inte så mycket, ska inte jobba hela helgen heller, utan är ledig på långfredagen. Och då har jag bokat in en brunch för mig och älsklingen! Det ska bli mysigt :) 

Liten peelingguide

Nu var det ett tag sedan jag skrev ett inlägg som är mer skönhetsinriktat. En sak jag tänkt på, som många är lite dåliga på är det här med att peela (och smörja in) huden på kroppen, så jag tänkte ge er en liten guide såhär lagom till våren när vi börjar visa lite mer hud.  
 
Först och främst, varför ska man peela huden? 
Jo. Huden består som ni säkert hört av många lager. Det yttersta lagret är uppbyggt av döda, keratiniserade hudceller som egentligen inte gör speciellt mycket nytta, de lägger sig mest som ett lock på huden och täpper igen porerna. Om vi peelar/skrubbar bort dessa hjälper vi huden att förnya sig snabbare (= vi får en friskare lyster och förhindrar för tidigt åldrande), vi sätter igång blodcirkulationen i kroppen och hjälper den att rena sig själv bättre. Huden är nämligen ett av kroppens största reningsorgan, vi svettas ut ca en halvliter slaggprodukter genom huden varje dag! 
Att peela huden gör den också mer mottaglig för produkter som t.ex. serum och bodylotion, plus att man får en jämnare brun färg på kroppen om man solar eller använder sig av brun-utan-sol.
 
  
 
 
 
 
Det är lagom att peela 1-2 gånger i veckan. Vad ska man använda för produkt då? Det finns som vanligt en hel djungel där ute och de flesta peelingprodukterna fungerar bra, men bäst effekt får man om man använder sig av en peeling med lite syra i, t.ex. Md Formulations Face & Body scrub (min personliga favorit hittills). Huden blir alldeles babylen och man förhindrar inåtväxta hårstrån vilket gör den särskilt bra i samband med hårborttagning. Vill man inte lägga så mycket pengar kan man köpa en vanlig kornpeeling, eller varför inte blanda sin egen på vanligt salt och olivolja! Det finns även bra, lite mildare duschpeelingar som används dagligen på samma sätt som duschkräm - perfekt för dem som lätt glömmer bort att peela sig annars. 
 
När det gäller huden i ansiktet så är den tunnare och känsligare, därför ska man inte använda en lika grov peeling där. Det bästa är att kolla med en hudterapeut vilken hudtyp man har och köpa en peeling anpassad efter det.
 
Glöm inte att smörja in huden efter peelingen. Lycka till! :) 

Efter regn kommer solsken

Den här veckan har varit så himla bra! 
Jag har fått ett riktigt positivt besked om skatteåterbäringen, blivit inbokad för provjobb på en salong i Täby centrum (gångavstånd hemifrån!! gud så skönt om jag får det jobbet också), haft lagom med ensamtid och hunnit fixa mycket och sen har det gått väldigt bra på jobbet de dagarna jag jobbat :) Plus att vi fick ett trevligt litet besök av mamma och pappa precis också, som varit i Stockholm i helgen. 
 
Ordspråket "efter regn kommer solsken" har aldrig stämt så bra som det gör på mitt liv just nu. Tack för det.
 
Nu ska jag avsluta veckan med en långpromenad i solen och umgås med min älskling! 
 
 
Jag på jobbet. 

Vårstädning

Idag är det sol ute! 
Jag har dock varit inne och städat hela dagen hittills, dammat på såna ställen man oftast "glömmer" ni vet, slängt massa skräp och moppat golvet. Så skönt när det är riktigt rent och fint hemma!  
 
Nu har jag precis ätit lite mellis och ska snart gå och köra ett yogapass. :) Sen blir det myskväll med mig själv, Mattias kommer hem sent. 

Jäkla snö

Gick upp tidigt idag (det gör jag iofs ofta nu för tiden, jag tror äntligen att jag börjar bli lite morgonpigg!) för att tvätta och sen släppa in några killar som skulle rensa ventilationskanalerna i lägenheten. Skönt att få det gjort också, det behövdes verkligen...
 
Nu ska jag snart äta lite lunch och sen blir det kanske en promenad, om det inte börjar snöa igen. Jäkla väder alltså :/ 

Måndag som känns som fredag

Måndag igen! Fast för mig känns det som fredag idag, eftersom jag jobbat hela helgen... Ska snart in och göra ett sista pass, sen är jag ledig ända fram tills på lördag. Skönt faktiskt :)


Fredag

Ledig idag, ensam hemma och roar mig bland annat med att baka nyttiga muffins. Sockerfria, glutenfria, och jättegoda! Tog precis en till mellis. :)
Receptet kommer från Green kitchen stories.


Komsi komsi våren...

Oops vad dålig uppdatering det blivit här ett tag nu.... men jag har ju som sagt fått ett jobb (på ett spa inne i stan)!  Jobbade torsdag, fredag, lördag förra veckan och ska jobba imorgon, torsdag och lördag denna veckan vad jag vet än så länge. Hoppar ju in extra såhär i början så schemat är lite oregelbundet...
 
Igår flängde jag runt på det ena (jobbrelaterade) mötet efter det andra, men idag är jag helt ledig. Har hittills hunnit köra ett pass på gymmet, gått promenad hem, ätit lunch, planerat mat och inköpslista för resten av veckan inför handling ikväll och tagit en dusch med lite brun-utan-sol efteråt. Känner mig SÅ blek just nu! Komsi komsi våren ordentligt nu tack :) 

Glad

Yey, jag har ett jobb! Bara extra som det ser ut än så länge, men det är alltid något! :)

Omvändning

Fick ett samtal på lördagmorgonen från ett spa inne i stan, "hej, vi har en person som är sjuk idag och det är kris, kan du komma in och jobba?". Självklart! Jag hann inte ens bli nervös, det var bara att skynda sig dit... och det gick bra, trots att jag inte kunde någonting om deras behandlingar eller produkter. Slutade med att jag fick jobba hela dagen igår också. Wihoo! :) De skulle höra av sig till mig igen ganska omgående hur det blir med jobb i fortsättningen... vågar inte hoppas för mycket... men jag tycker att jag förtjänar lite tur nu faktiskt. 
 
Idag vaknade jag när Mattias gick upp vid 6-tiden och kunde inte somna om. Så har druckit kaffe framför nyhetsmorgon och suttit här ett tag. Ska gå och göra lite stadigare frukost nu och sen blir det nog ett corepulse-pass gymmet lite senare tror jag :) 

Friday

Idag skulle jag egentligen provjobbat, men det blev uppskjutet till nästa fredag. Typiskt. Hatar att vänta... den här veckan har mest varit en lång väntan och tidsfördriv känns det som. Men men, nu tar vi helg och så blir det nya friska tag nästa vecka istället!! :) 

RSS 2.0