Helgtripp

Tar tåget ikväll till Värmland över helgen. Åker själv denna gången, det var länge sedan :P eller ja, sällskap påvägen dit har jag ju i alla fall av kissen, som ska få bo hos mina föräldrar medan jag och älsklingen är på Gran Canaria. Vi åker om fem dagar, wihooo vad skönt det ska bli. :)
 
Nu måste jag duscha och sen packa! ♥

Glutenfri, GI och LCHF-vänlig pizza

Igår var jag sugen på pizza. Ja jag är iofs alltid sugen på pizza, det är min favoritmat. Men det funkar ju liksom inte att äta så ofta om man vill hålla sig hälsosam... I alla fall inte varianten från pizzerian. Men igår gjorde jag en nyttigare variant, med hör och häpna, en botten på blomkål. Ja, det går faktiskt, och det blev riktigt gott! Både jag och Mattias tyckte att det smakade typ som vanlig pizza, enda skillnaden att den vart lite mjukare i konsistensen. Glutenfri, GI - och LCHF vänlig är den också om man kör på sånt! :-) Går både enklare och snabbare att göra än vanlig pizzadeg dessutom.
 
 
Till 2-3 personer behöver du:
Ett blomkålshuvud
Ca 1,5 dl mandelmjöl (eller mixade mandlar)
3 ägg
Salt, peppar & oregano
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Rensa bort bladen från blomkålshuvudet, dela i mindre bitar och mixa i matberedare så att det blir som ett ris/mjöl. Krama ur så mycket vätska du kan och lägg i en bunke tillsammans med mandelmjöl och kryddor. Vispa upp äggen lite lätt och tillsätt dessa, knåda med händerna tills du får en deg som är lite kledigare än vanlig pizzadeg. Tryck ut på bakplåtspapper på en plåt och in i ugnen 20-25 min. Lägg sedan på valfri fyllning och grädda 10 min till. Klart att äta! Servera gärna med en stor sallad. 

Monica Z & 10-års jubileum

Vaknade idag med en helt igentäppt näsa. Började känna av en förkylning i mitten av veckan, så inte konstigt att den bröt ut nu efter ett par fullspäckade dagar..
 
I torsdags kom en vän från Värmland hit för att bo hos två nätter. Vi gick på bio på fredagen och såg premiären av Monica Z. Riktigt bra film faktiskt, kan rekommendera den! 
Sen igår hade vi 10-års jubileum på jobbet och firade detta med att bjuda på bubbel & tårta, erbjuda lite provbehandlingar och rabatter m.m. Jag var med och jobbade ett par timmar och efter det åkte vi in till stan för att spela bowling och äta middag. Supertrevligt var det. 
 
Idag tänker jag bara vara hemma heeela dagen och kurera mig, äta ostbågar och kolla på film ... :) Ha en skön söndag!

Rätt mental inställning

 
Om ni någon gång får chansen att se den här mannen.... gör det! 
Vi fick en föreläsning med Jörgen Ooms på konferensen i helgen och det var höjdpunkten dessa två dagar.
Vill man så kan man. Allt handlar om rätt mental inställning! 
 
Besök http://www.peakmotivation.com för mer information.

Konferens

Har varit på konferens i två dagar med jobbet och typ tre hundra personer till i skönhetsbranchen, det har varit väldigt trevligt och inspirerande. Fick en riktigt härlig goodiebag också, wiho! :D nu ska det testas produkter minsann... love it.


Friday

 
Startade denna fredag med att göra om naglarna. Var lite modig idag och tog orange glitter (ser mer orange ut i verkligheten), blev superfint tycker jag :)
 
Nu ska jag snart åka till spåret och springa ett varv tänkte jag. Sen får vi se vad som händer resten av dagen. Trevlig helg!
 

Hemgjord mandelmjölk

Jag är verkligen jättesällan inne i Stockholm city nuförtiden, eftersom jag både bor och jobbar här i Täby. Men igår hade jag lovat en vän som pluggar till makeupartist att vara lite modell åt henne, så efter att ha spenderat ett par timmar på hennes skola passade jag på att ta ett varv. På Södermalm ligger en av mina favoritbutiker, Gryningen (en hälsokostbutik med allt ifrån färsk frukt och grönsaker, kostttillskott, köksredskap, nyttiga snacks m.m.). Det som fick följa med hem denna gång var b.la. en nötmjölkspåse. Och vad är nu detta?
 
Jo, egentligen precis som det låter, en slags påse som man kan göra egen nötmjölk med. T.ex. av mandel, hasselnötter, cashewnötter, havre, olika slags frön, vad man nu har och gillar. Mandelmjölk är min favorit so far, smaksatt med vanilj. Mums. 
 
Jag dricker fortfarande vanlig mjölk, men nötmjölk är både gott och hälsosamt att variera med ibland. Visste ni att genom att sluta med vanliga mjölkprodukter kan man bli av med både magproblem, hudproblem och andningsbesvär?
 
 

Såhär enkelt gör du egen mandelmjölk:
1. Blötlägg 2 dl mandlar i fem timmar eller över natten, ställ dem någonstans där det är svalt och mörkt.
2. Häll av blötläggningsvattnet och lägg mandlarna i en mixer, häll på 6 dl nytt vatten och mixa.
3. Sila bort mandelpulpan med hjälp av nötmjölkspåsen, alternativt en ren kökshandduk eller nylonstrumpa. Klart! Smaksätt gärna med lite ren vanilj och söta om du vill med dadlar/honung/agavesirap. Drick direkt eller häll upp och förvara i en glasflaska i kylskåpet. Där håller sig mjölken i ca tre dagar. 
 
Jag gillar att använda mandelmjölken som bas i smoothies!
Mandelmjölk innehåller mycket E-vitamin som är bra för huden :)
 
Puplan som blir över kan man spara och använda när man bakar, t.ex. i nötbollar, muffins eller pajdegen. 

September ♥

September är en av mina favoritmånader. Några anledningar varför:

  • Nystarten. Hösten är den absolut bästa tiden att skaffa sig nya, hälsosamma rutiner. Bättre än nyår! Aldrig har man väl så mycket energi som efter en hel sommar och semester?
  • Löpningen. Att springa i skogen på hösten är det bästa jag vet. Luften är härligt frisk och krispig, det är varken jättevarmt eller jättekallt och så är det ju såå vackert när löven börjar skifta färg. Bästa terapin i världen! Förra året lyckades jag paja knät just vid den här tiden och var rätt ledsen för att jag inte kunde springa, får ta igen det i år.
  • Höstmodet. Inte nog med att det kommer så mycket fina kläder i butikerna, man känner sig dessutom snyggare i dem när man har fått lite färg på kroppen efter sommaren. Skönt att slippa bikinihetsen också och mysa runt i tjocka stickade tröjor istället.. 
  • Varm mat, grytor, rotfrukter, äppelpaj... Visst är det tråkigt att jordgubbssäsongen är slut, men man kan laga så mycket gott med det som skördas på hösten. 
  • Massor av bra program har premiär på TV. Förra året var det Ensam mamma söker ena dagen, Bonde söker fru andra och Sveriges mästerkock tredje typ... Kalla mig nörd, men mina vardagar blev i alla fall lite roligare när jag hade nåt att se fram emot varje dag, hihi. 
 
 
Släpp ångesten inför hösten och den kommande vintern och passa på att njuta av den finaste tiden som börjar nu! 

RSS 2.0