Intensivt

Fy vilken vecka det har varit hittills..
Månadag och tisdag jobbade jag ju på Täby Park, där allt var bara kaos och jättejobbigt.
Igår och idag har jag jobbat på mässan med intervjuer, dvs gått runt och frågat besökare om hur de upplevt mässan (i detta fallet Persontrafik, som handlar om buss-tåg-och taxitrafiken), det har varit väldigt intensivt och rätt slitigt också. MEN, man får tänka på att det i alla fall blir roligare nästa månad när lönen kommer... (en liten rolig grej var också att medan jag stod och intervjuade en gubbe så dök helt plötsligt Sandra Dahlberg upp med världens största leende och bjöd oss på godis, och när jag tittade upp så stod Magdalena Graaf i bakgrunden också. Vad dom gjorde där har jag ingen aning om men :P)

Imorgon är jag ledig, så ska åka och träna på förmiddagen och sen ska jag nog in till stan en sväng, köpa en liten present till min bror som fyller år nästa vecka och kanske klippa mig också... Vi får se. Sen drar vi till Hammarö på kvällen och är där över helgen, det ska bli lite skönt. Skulle egentligen åka dit om två veckor, men bestämde igår efter att jag fått erbjudande om att jobba då att åka dit nu istället.

Nu ska jag försöka komma på något att äta, sen blire att ligga i soffan och vila fötterna resten av kvällen tror jag. Mattias är jag repar så lilla jag är ensam hemma..



Helgen

Högskoleprovet gick rätt dåligt, precis som jag trodde, men men. Det var i alla fall inte livsviktigt för mig att få ett bra resultat, jag tror att jag kommer in på något av det jag sökt ändå. Jag borde göra det.

Efter provet åkte jag och Mattias iväg till hans farmor och farfar där vi blev bjudna på middag - fläskfilé med potatis/rotfruktsgratäng och maräng med grädde & frukt till efterätt. Supergott och trevligt var det, tiden rann iväg så klockan var nog nästan halv elva när vi kom hem.

Idag ska vi nog bara ta det lungt, det regnar ute och ser ut som om det ska göra det resten av dagen också.

Imorgon + tisdag ska jag jobba på Täby Park och sen fick jag sms från dem på mässan igår att de behövde hjälp onsdag-torsdag, så jag har nästan en hel arbetsvecka framför mig. :) Känns bra.



Hej vinterland

Denna dagen har känts lång! och ändå är den inte slut än.

Gick upp 06.45 och upptäckte att det var snöstorm ute. Tidig vinter eller vad?! Snön ligger fortfarande kvar också, tur att vi har bytt till vinterdäck på bilen..
Klockan 07.00 var jag i tvättstugan, hade tid där mellan 7-9, enda tiden som fanns på hela veckan typ - typiskt när man är ledig och det aldrig brukar vara så fullbokat annars.
Klockan 10.00 var jag på SATS och körde Shape i en timma, ett intensivt styrketräningspass för hela kroppen som jag aldrig varit på förut men visade sig vara väldigt bra. Mycket ben- och bålstyrka som just jag behöver.
Sen kl 13.00 var jag inne i stan för en till (!) anställningsintervju för extrajobb på ett bemanningsföretag, som receptionist/växeltelefonist. Verkade kul och jag tror att intervjun gick bra, det kändes så iaf (och jag har ju varit på några intervjuer nu, så...)

Ikväll blir det lungt, för imorgon bitti är det dags för högskoleprovet. Har inga höga förväntningar direkt, eftersom jag hört att det brukar gå sådär för de flesta första gången och det inte gick speciellt bra för mig när jag gjorde ett gammalt testprov på nätet... men vi får se!

Trevlig helg





Ännu en anställningsintervju

Jag har varit ledig i tre dagar nu och har knappt fått något vettigt gjort känns det som... :P

Men idag var jag i alla fall på anställningsintervju på Pressens Morgontjänst, för ett nattjobb som tidningsutdelare. Behöver ju egentligen ett till jobb för att jag ska kunna klara mig nu fram tills jag börjar plugga, och kanske under tiden jag pluggar också. Och detta verkade vara ett helt OK jobb, skulle få svar inom 2 veckor om jag får börja eller inte. :)

Har inte så jättemycket mer intressant att skriva för tillfället,



Skor

Det blev ingen Tabata igår, åkte in till stan på en shoppingrunda med Linda istället :)
Inhandlade två par skor för totalt 473 kr, jag gillar Skopunkten! Nu kanske jag klarar mig igenom vintern också utan att frysa ihjäl som förra året.





Eftersom jag skippade träningen igår så får det bli idag istället, står just nu på kö till Zumban kl 19 men funderar på att styrketräna i gymmet istället.. Vi får se, komma iväg ska jag iaf!



Fördriva tid

Det blev en ganska lugn helg med myskväll i fredags, fika hos Linda i lördags och sen lunch/tidig middag hos Mattias pappa igår. :)

Den här veckan har jag inte något jobb alls planerat än så länge, så jag vet inte vad jag ska fördriva tiden med riktigt... Tvätta, städa och träna typ. Blir nog Tabata på SATS ikväll, det är någon slags intervallträning som härstammar från Japan tror jag. Men jag står på 5:e plats i väntelistan just nu, så vi får se hur det blir, vore roligt om jag kom med i alla fall eftersom Mattias ändå ska iväg och repa.




Helg och sol



Vilken underbar solig dag man vaknade upp till!

Är ledig idag och ska fixa lite här hemma nu innan jag ska ta mig en långpromenad till SATS för att gå på ett Core-pass. I helgen vet jag inte vad som händer än, kanske blir en utekväll ikväll men vi får se, det är ganska skönt att bara ta det lungt också (och mycket billigare) ^^


Rosa

Idag har jag gjort en god gärning och köpt ett rosa band.
Jag har även startat en egen insamling på cancerfonden.se, klicka HÄR om du också vill göra en god gärning! :)

Skickade precis in min ansökan till högskolan också,
så nu är det bara att vänta och hålla tummarna.




Memories

Igår käkade vi på Tre Indier på Södermalm med mina föräldrar, det var gott och trevligt!
När vi var påväg hem i folkvimlet fick jag tillbaks lite gamla minnen från förra hösten, tänk att det är drygt ett år sedan jag flyttade till Stockholm... Tiden går fort.

Idag/ikväll ska jag iväg och styrketräna lite medan Mattias är och repar, sen blir det dega i soffan framför b.la Ensam mamma söker (som även det ger gamla minnen från lägenheten i Fittja, herregud).

Till veckan ska jag jobba måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Skönt!



Hemmagjort är bäst

Igår när vi skulle göra tacos upptäckte vi att vi inte hade någon taco-krydda hemma. Kollade upp på internet om man kunde göra egen - det kunde man såklart och resultatet blev kanon (fastän vi fick skippa paprikapulvret och lökpulvret eftersom vi inet hade något hemma), det smakade precis som tacos ska smaka! :) Tror vi ska börja köra med hemmagjord tacokrydda framöver, det blir ju billigare i längden plus att man har koll på precis vad man har i.

Här är receptet (använd ca 2 msk till 400 köttfärs):

2 msk chilipulver
2 msk lökpulver + 1 tsk vitlökspulver (eller gör som vi gjorde och ta i en vitlöksklyfta direkt i köttfärsen istället)
1 msk paprikapulver
2 msk spiskummin
1 msk salt
1 msk socker
1 msk grillkrydda
1 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1/2 msk svartpeppar
1/2 tsk cayennepeppar
2 msk maizenamjöl



Just nu håller jag på att baka eget bröd också ("Min goda formfranska" av Leila Lindholm, supergott! finns på recept.nu) och funderar på vad jag ska baka för annat gott tills imorgon, för då kommer nämligen mina föräldrar till Stockholm. Dom skulle kika förbi här på dagen och ta en fika, innan de ska på whiskeyprovning inne i stan, och sen ska jag och Mattias möta upp dem på kvällen för middag. Blir trevligt!





Renaste lägenheten någonsin

Idag har vi haft en riktig fixardag här hemma jag och min kära sambo.
Han städade hela köket grundligt (och toaletten igår, puss) samt moppade golvet medan jag rensade undan saker, dammsög och dammade hela lägenheten. Sedan tvättade vi all tvätt och gick och slängde alla återvinningsgrejer (=väldigt mycket!) tillsammans. Synd att jag inte tog en före och efter-bild, så hade ni kunnat se skillnaden hehe... Känns väldigt skönt att ha all den skiten gjort som vi skjutit upp så länge, hoppas nu att vi lyckas hålla det såhär fint ett tag. :)

Ikväll blir det tacos och Robinson







Hemma

Hej kalla, höstiga, underbara Sverige!

Veckan i Tunisien har varit kanon, det vart lite krångel i början, lite dåligt väder + att jag var förkyld och hade lock för öronen i två dygn efter att vi landat, men sen blev det jättebra de sista dagarna. Soligt, lagom varmt, vi bodde i ett lungt fint relativt nybyggt område och på ett schysst hotell med bra service. Enda negativa med Tunisien tyckte jag var försäljarna på stranden som var sjukt jobbiga och gick och la saker i händerna på en utan att man ville ha, annars var allt perfekt!

Men det känns rätt bra att vara hemma nu faktiskt, visst hade det varit härligt att stanna någon vecka till, men nu känner jag mig i alla fall utvilad och fit for fight inför hösten som hunnit komma på riktigt nu medan vi varit borta.
















RSS 2.0