Schleten

Fick gå hem tidigt från jobbet idag (eller ja, "tidigt", jag jobbade knappt 7 timmar istället för typ 11-12 som det brukar bli), för jag kände mig inte helt hundra. Snuvig och allmänt hängig och trött.. Har bara velat gråta hela dagen typ, utan anledning egentligen. 

Så det är faktiskt ganska skönt att Mattias är och repar just nu, för jag jag behöver nog en liten stund för mig själv. Ska strax ta ett fotbad tänkte jag och en skön dusch med peeling osv - mår nästan lite bättre bara av att tänka på det ;) Imorgon är jag ledig också, weey, ber till Gud om lite sol (helst från klarblå himmel så man faktiskt kan sola ordentligt också). Vill helst inte vara blekare i slutet av sommaren än vad jag var innan liksom....


Hallå SMHI?

Det regnade ute på landet, självklart. Men det var rätt skönt att få komma iväg en liten sväng ändå :)

Nu har jag jobbat två dagar igen och är ledig idag och imorgon.
Väntar just nu på att Mattias ska vakna (tar väl 2-3 timmar till.... vad tusan ska jag hitta på tills dess?) så att vi kan åka och storhandla.

Ute är det sol fast det står på alla vädersajter att det ska regna, rätt wierd? Vet inte om jag ska våga gå ut och sola eller inte liksom... Om jag gör det så kommer det med största sannolikhet bli dåligt väder efter typ tio minuter, det är alltid så.

Nä, det får nog bli en dusch och sen en promenad till Täby Centrum tror jag!





En tripp ut till landet

Skulle egentligen jobbat idag, men de ringde imorse och frågade om jag ville vara ledig. Och med tanke på att jag jobbat nästan 36 timmar de tre senaste dagarna (= mina fötter är typ mos) kändes det ganska skönt att få vara det! Passar väldigt bra också eftersom då kan jag följa med Mattias ut till landet i eftermiddag/kväll och stanna där hela dagen imorgon. :) Hoppas på fint väder!


Sol!

Så var man hemma i Täby igen.
Har faktiskt varit fint väder ute idag - typ första gången den här sommaren som jag har en solig ledig dag!! I Sverige alltså. Så jag har passat på att sola lite, läst nya Fitness Magazine-numret som kommit medan jag var borta och varit på gymmet en sväng med Mattias.

Nu ska vi tydligen iväg och käka med Mattias pappa om 20 min så jag måste sticka!
Imorgon är det jobb igen, wiho.


Äkta vänskap

Befinner mig på Hammarö just nu, kom hit i lördags och åker hem imorgon igen.
Igår fick jag umgås med min älsta och bästa vän Malin igen för första gången på typ nästan ett år, det var väldigt trevligt! Har knappt ens pratat med varann på ett år heller, men ändå var allt precis som vanligt när vi sågs. Det är så man vet att det är äkta vänskap ;) Hoppas dock att det inte dröjer lika lång tid tills vi ses igen.

Just nu är jag ensam hemma i huset, medan mina föräldrar jobbar.
Ska möta upp mamma i stan sen vid fem när hon slutat, och följa med henne på ett step-pass. Ska bli kul faktiskt, fast en utmaning för min kondition som inte blivit tränad på väldigt länge..


Daimkladdkaka

Fick önskemål av min lilla mamma att lägga ut receptet på en daim-kladdkaka jag bakade och bjöd på i fredags när hon och pappa var här. :) Den blir kanongod tillsammans med färska jordgubbar och vispgrädde! Och ännu godare dagen efter när den legat i kylskåpet och dragit sig...


Bild från hemmetsjournal.se


Detta behöver du:
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dubbeldaim

Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda salt, mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner i smeten. Tillsätt smöret och blanda till en smet. Häll i smord form. Hacka daimen grovt och strö över smeten.  Grädda i 15-20 minuter (jag tog 15 min) på 175 grader.

Lycka till!


Pengarpengar

Ojoj vilken helg det varit på jobbet, haft fullt upp heeeela lördagen och heeela söndagen. Men det är värt det när pengarna väl rullar in, fick ihop fett mycket i bara dricks! :)

Idag är jag ledig och ska nog försöka ta det så lungt som möjligt, för sen är det jobb som gäller imorgon igen fram till och med torsdag. SEN är jag ledig hela sex dagar i sträck! Underbart, vet inte än vad jag ska hitta på dock, Mattias jobbar ju tyvärr.... Funderar på om jag kanske ska passa på att dra till Karlstad en liten sväng och träffa gamla vänner som jag inte sett på hundra år typ. Vi får se, vi får se :)


Värmlandsbesök

Helluu.
Mamma och pappa kom hit för en stund sen och fikade lite och lämnade tillbaks vår kisse som de passat under tiden vi var i Turkiet. Känns bra att ha henne hemma igen, har varit väldigt tomt här sen vi kom hem i lördags! Fick lite annat smått och gott av dem också, lite kaffe, vin och godsaker från trädgården på Hammarö :) Alltid uppskattat.

Nu ska vi snart åka in till stan och möta upp dem för en middag, de åker hem igen imorgon och jag ska jobba hela helgen. Lite jobbigt när jag dragit på mig en förkylning igen... men that's how it is.


Back to reality

Hej!
Nu är vi hemma igen efter en helt underbar vecka i Side, Turkiet. Vi har umgåtts med min bror som jobbar där nere, bott på ett superfint hotell, solat och badat, shoppat lite, ätit massa god mat och sörplat drinkar. :) Kunde inte varit bättre!











Imorgon är det dags för mig att börja jobba igen, känns faktiskt helt ok ändå med tanke på att vi haft en sån bra semester. Är ganska nöjd med hur mitt schema ser ut också, jobbar ungefär fyra dagar i veckan hela juli, så jag kommer inte gå sönder i alla fall! :)


RSS 2.0