Äntligen freeeedag!

Det har varit en tung vecka, men jag lyckades ta mig igenom den! Fick ett roligt mail igår också, ang sponsring till mitt slutprojekt i skolan. Så nu är jag lite gladare.. :) En sak mindre att oroa sig över i alla fall. 
 
Nu ska jag försöka njuta av helgen. Känns som om det är första höstdagen idag, väldigt grått och regnigt här i Stockholm, men det är lite mysigt tycker jag. :) 
 
 

Mobilinlägg från tunnelbanan

Nu har det gått mer än två veckor sen jag skadade knät. Smärtan är borta, men jag kan fortfarande inte sträcka på benet.. Det är frustrerande. Vill bara att det ska bli den 7:e september nu så att jag får reda på vad fan som har hänt - samtidigt som jag är lite rädd för att veta...

Jag försöker verkligen tänka positivt men just nu är det lite svårt. Var detta tvunget att hända just nu? Jag går min drömutbildning under ett år och då ska det självklart inträffa, inte förra året eller året innan när jag hade världens sämsta jobb som jag inte ens ville vara på ändå?

Usch nej, behövde bara ventilera lite och det hjälper faktiskt ganska mycket att skriva.

Nu ska jag till skolan och ha salong hela dagen.


Ät dig till en frisk och fin hy

Som jag har nämt tidigare i något inlägg så kan man säga att huden fungerar som kroppens spegel. Mår vi inte bra på insidan visar sig ofta på huden i form av kvisslor av olika slag. Därför är det lika viktigt att tänka på vad man stoppar i sig som att välja bra hudvårdsprodukter!



Mat som huden mår bra av:
• Nötter/frön, avokado, fet fisk och kallpressade oljor (innehåller bra fetter som b.la. lugnar huden och hjälper till att minska rynkor)
• Fullkornsprodukter, sill, ägg, rödbetor och ärtor (innehåller zink som reglerar oljeproduktionen i huden)
• Citrusfrukter, kiwi, broccoli och röd paprika (innehåller C-vitamin som hjälper till med att bilda kollagen)
• Morötter, spenat, sötpotatis och gojibär (innehåller betakaroten som hjälper till att bilda hälsosamma hudceller, hjälper huden att återfuktas och skyddar från bakterier och virus)
• Grönt te (har b.la. anti-inflammatoriska egenskaper och sägs kunna förebygga och reducera risken för hudcancer)
• Gurka, vattenmelon (hjälper till att rensa ur slagg och gifter ur kroppen)

Huden mår inte så bra av:
• Vitt socker, vit pasta, vitt bröd och vitt ris
• För mycket mjölkprodukter och kött (speciellt vid acne)

Återbesök

Idag var jag hos ortopeden igen. Han undersökte knät och sa "hmm ja jag hade ju hoppats på att det skulle läkt av sig själv vid det här laget, det tror jag fortfarande att det kommer göra, men vi ska göra en magnetröntgen i alla fall".
Fick en tid för återbesök den 13 september, så jag kommer alltså få vänta i ytterligare drygt tre veckor innan jag vet vad felet är på knät (om de ens hittar något). GAH... Men man får väl vara glad att de tar en på allvar i alla fall! Som sagt, det kunde ju varit värre...

Får vara duktig med att köra de där sjukgymnastik-övningarna jag fick och hålla tummarna hårt för att det snart går över!

Hemgjord granola

Det har blivit en del bakande de här dagarna jag varit hemma och inte haft så mycket att göra. Idag blev det en hemgjord granola (som, för er som inte vet = en krispig, müsliliknande blandning av gryn, olika nötter, kryddor, frön och honung som gräddas i ugnen) från ett recept jag hittade här. Jättegott, och mycket nyttigare än de färdigköpta varianterna!


Nu ska jag vila knät lite innan jag tar en dusch och gör mig iordning för att åka iväg och hämta upp mamma som kommer till hit idag! Hon ska följa med mig till skolan imorgon och få ansiktsbehandling och manikyr :)

På bättringsvägen

För två dagar sen var jag ganska nere för mitt pajade knä (jag hatar det iofs fortfarande, jäklajäkla skitknä), men nu börjar det äntligen gå framåt. Det gör inte så ont längre och jag börjar kunna stödja på benet lite smått, whey! Har kommit till punkten där jag börjat se det positiva med det hela, typ att
1) det kunde varit värre
2) en sån här sak får en att tänka efter och bli mer tacksam för varje dag man får ha en fullt fungerande kropp
3) jag har fått sjukt mycket träningsmotivation. Lovar mig själv att aldrig sluta med styrketräningen igen!

Var i skolan en sväng igår eftermiddag och gjorde ett prov, och hela dagen idag (hyfsat kort dag dock) och hade försäljningsteknik. Är helt slut nu... Hoppa på kryckor och åka både tunnelbana och buss mellan Södermalm och Täby = rätt jobbigt när man legat hemma och i princip inte rört sig alls på tre dygn, phew. Nu känns det bra att ta helg i alla fall!


Såhär såg det ut i skolan förra veckan när vi hade kroppsapparatur.
Lärde oss något som kallas för kroppsfaradisk, som gör att musklerna jobbar med hjälp av ström.
Ganska coolt faktiskt. Fast jag tror att det lönar sig mer att träna på riktigt ;)


Handikappad

Mitt dumma knä fick för sig att hoppa fel/låsa sig i skolan igår. Så det blev ett sjukhusbesök på 8 timmar, smärtstillande och lustgas medan ortopeden slet och drog och försökte bända rätt helvetet.... AJ! :(

Kan fortfarande inte sträcka ut benet helt och inte stödja på det utan att det gör jätteont. Suck. Hoppas verkligen att det läker snart, jag har inte tid att vara hemma.

Blä

Motivation till att sluta bita på naglarna:


Under din nagel ryms lika många bakterier som invånare i Sverige
Under din ring ryms lika många bakterier som invånare i Europa
I ett trasigt nagelband ryms lika många bakterier som invånare på hela jordklotet!

Cyprus


Tillbaka till verkligheten

Hemma från Cypern igen, imorgon börjar jag skolan som vanligt. Känns både tråkigt och lite skönt att komma tillbaks till sina vanliga rutiner igen.

Lägger upp lite bilder imorgon eller någon annan dag snart när jag har tid, nu ska jag äta nyponsoppa med glass (drog såklart på mig en förkylning på Cypern som jag hoppas bli av med fort nu) innan jag gör mig iordning för sängen. Godnatt!

RSS 2.0