Happy friday

Den här helgen är både jag och Mattias lediga fredag-söndag, skönt. Firade med sovmorgon och frukost tillsammans imorse, sen skjutsade han mig till gymmet medan han skulle träffa kompisar ett par timmar. Och nu sitter jag här och chillar lite, i väntan på att han ska komma hem så vi kan käka och sen gå på bio ikväll :) hundraåringen blir det. 

Trevlig helg! 

Green smoothies for the skin

Min hud mår inte så bra och har inte gjort på två år, lite trött på det nu... Det beror ju knappast på att jag använder fel produkter i ansiktet, utan måste vara något som kommer inifrån. Magen eller stress, gissar jag på.. Eller nån slags näringsbrist/intolerans. Hur som helst har jag bestämt mig för att testa under en månad nu att dricka varmt citronvatten följt av en grön smoothie varje morgon för att se om det hjälper. Mattias är också på sa han :) så nu kör vi!



Imorse blev det en smoothie på vatten, banan, äpple, spenatmix, selleri, citron och en tesked av Renée Voltaires superfood-mix med spirulina, vetegräs och mynta. Låter äckligt men jag tyckte den smakade helt ok, sen vänjer man sig ju med tiden också.

Ska ta en bild på hur min hud ser ut nu och sen om en månad, blir det skillnad så lovar jag att lägga upp dem då så ni får se :)

För bra för att vara sant...

...var precis vad det var. Precis när jag trodde allt höll på att vända till det bättre så kommer det tråkiga besked som en smäll på käften, helt utan förvarning.

Men nu har jag gråtit klart över det.. Allt händer av en anledning och egentligen var det kanske precis detta jag behövde. Ett wake up-call..

Jag vet i alla fall precis vart jag vill någonstans i livet och någon gång ska jag komma dit. Sen får det ta den tid det tar, och hinder på vägen det kommer det ju alltid.
Inget ont som inte har något gott med sig.



Påväg hem till mig...

Klickade hem ett par skor på nätet för första gången, efter att ha besökt varenda skoaffär i Täby centrum idag utan att hitta något jag ville ha (till ett hyfsat lågt pris)... Förra årets vinterskor är helt trasiga och jag kan inte gå runt i vanliga ofodrade sneakers typ två månader till om det ska vara sånt här väder. Nu kommer ju säkert vintern försvinna så fort jag får hem dessa, men då kan ni ju tacka mig.... ;) 


Har börjat känna av lite förkylningssymptom under eftermiddagen, så får skippa den planerade träningen idag och stanna hemma och kurera mig tror jag... Vill verkligen inte behöva stanna hemma från jobbet imorgon eller någon dag över huvudtaget denna månaden, det har jag inte råd med! 


Vegetarisk måndag?

Här kommer ett smarrigt recept på bönchili som jag gjorde i fredags!

2 msk kokosolja (el annan stekolja)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 färsk röd chili
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 paprika (gul eller röd)
2 morötter
1 selleristjälk
1 burk krossade tomater
1 burk hela cocktail- eller plommontomater
3 förpackningar valfria bönor (jag tog en med kidney o två med blandade bönor)
0,5 tsk salt
1,5 dl vatten
0,5 dl rött vin
Några rutor mörk (minst 70%) choklad

Finhacka lök, vitlök och chili. Hacka resten av grönsakerna i mindre bitar. Hetta upp kokosolja i en tjockbottnad kastrull eller gryta och fräs lök, vitlök och chili ett par minuter tillsammans med spiskummin och paprikapulver. Ha i resterande grönsaker och fräs ett par min till. Tillsätt tomater, vatten och salt och låt puttra ca 30 min. Häll sedan i vinet och chokladen och låt puttra ytterligare fem minuter. Servera med ris eller som jag gjorde, med ost-quessadillas samt turkisk yoghurt & guacamole! 

(Glömde tyvärr ta en bild på härligheten)

Morgonpigg

Har studsat upp ur sängen innan klockan ringt varje dag denna veckan, så skönt! Antagligen pga att vi legat tre timmar före Sverige under semestern. Tack för det. Älskar att ha tid att tända ljus och äta frukost i lugn och ro framför Nyhetsmorgon. :)

Idag är jag ledig och imorgon ska jag iväg till Bromma och jobba ett par timmar, sen kommer mamma och pappa hit och lämnar tillbaka lilla kissen som de passat medan vi varit borta <3 hoppas inte snöovädret kommer upp från Skåne bara.



Vuxenpoäng

Frostat av frysen för första gången -check!
Den har inte blivit avfrostad en enda gång sedan jag flyttade in här för fyra år sedan (och vem vet om den någonsin blivit det innan) så det var verkligen dags... Passade bra att göra nu på en ledig dag, när det inte fanns sådär jättemycket där inne och det gick att förvara det som fanns utomhus.

Nu har jag precis avnjutit min favoritlunch (banan-och mandelpannkakor med bär & yoghurt, som jag saknat det när vi inte varit hemma!) och ska slappa ett par timmar innan det är dags att bege sig till gymmet för första gången på en månad..... Startar lite snällt med ett zumba-pass. :)



Dubai/Oman













Christoffer tog en massa mer och bättre bilder, men dom är med honom i Tokyo just nu så ni får nöja er med dessa. vi har haft en jättehärlig semester, men nu är det skönt att vara hemma faktiskt. D-vitaminladdad och redo för ett fantastiskt 2014! :-)

RSS 2.0