Pilates

Jag bestämde mig igår för att jag inte orkade sitta inne hela dagen och kvällen, så jag åkte iväg till SATS och gick på ett Pilates-pass. Det var första gången jag testade pilates, och jag gillade det. Pluspoäng till instruktören också som gick runt under hela passet och justerade folks hållningar osv så att alla gjorde rätt. Det gillar jag, för det är faktiskt väldigt viktigt! Och idag känns det både i mina magmuskler och lår/rumpmuskler...

Just nu håller jag på att tvätta, ska ner och hämta sista lasset alldeles strax, sen får vi se vad som händer resten av dagen.


I love smoothies

Jag älskar smoothies, av flera olika anledningar:
  • De går att variera i oändlighet
  • De är bra för magen och matsmältningen
  • De är perfekta som mellanmål eller om man inte är så hungrig på morgonen
  • De går fort att göra
  • De är goda!
Tänkte dela med mig av recepten på tre av mina senaste, egenpåhittade favoriter:







Några små tips när du gör dina smoothies:
  • Genom att tillsätta yoghurt istället för vatten/mjölk får du en krämigare konsistens och matigare smoothie, tvärtom kan du tillsätta vatten när du vill ha den fruktigare och mer lättdrucken. Färskpressad juice funkar också bra.
  • Vill du söta någon av dina smoothies så gör det med lite honung eller agave, det är de nyttigaste alternativen
  • För en uppiggande effekt kan man tillsätta rosenrot (ta ut innehållet ur kapseln och häll i) eller ½-1 tsk guaranapulver som finns att köpa i hälsokostbutiken.
  • Du kan alltid utesluta saker som du inte har hemma eller inte tycker om, och lägga till egna saker - använd fantasin helt enkelt!
Sen kan jag även tipsa om en kanonbra app jag hittade här och laddade ner till min iphone. Där finns hur mycket recept som helst om fantasin tryter någon gång! :) kostar 15 kr och är på engelska, men lätt att förstå.

Första advent



Idag är det första advent, tyvärr en väldigt grå och blåsig sådan.
Jag och Mattias bakade i alla fall lussebullar och mjuk pepparkaka igår, för att komma i lite rätt stämning. :) de blev goda!

Vet inte riktigt vad vi ska göra idag, men har typ ingen lust att gå utanför dörren när det är så tråkigt väder, så blir nog bara hemma. Kanske med lite glöggfika och tända ljus :)

Woho!

Var hemma i princip hela dagen igår och tog det så lugnt jag kunde, laddade på med esperitox, te och smoothies (och lite godis...), och det gjorde tydligen susen för idag mår jag nästan helt bra igen! Så jäkla skönt! :)

Jobbade lunchen och det gick kanon, sen upptäckte jag när jag slutade att lönen kommit in (mer än vad jag väntat mig också, woho!), så jag och Mattias åkte och storhandlade. Har hela kylen och frysen laddade med massa (mestadels nyttiga) godsaker nu, det gillar vi.

Imorgon jobbar jag kväll, sen är jag ledig hela lördagen och söndagen! Såå skönt, och på söndag är det ju första advent, mysigt :)

Sjuk

Det var kanske ingen jättebra ide att jobba igår ändå, mådde mycket mycket sämre när jag kom hem.. Och imorse hade jag huvudvärk när jag vaknade också :/ så just nu är det väl bara att ligga kvar i soffan och vänta på att Ipren:en börjar värka, sen får vi se om jag piggnar till och orkar göra något vettigt idag... Suck, hatar att vara sjuk!!


Förkylning på g...

Fy! Jag håller på att bli riktigt förkyld känns det som, så sitter just nu med en kopp te med ingefära och honung i och håller tummar och tår för att det ska hjälpa mitt immunförsvar lite på traven... Vet att det egentligen inte går att göra så mycket när man väl drabbats av ett förkylningsvirus, men.. Det gör det väl åtminstone inte värre i alla fall.

Ska snart gå och lägga mig så jag får min sömn också och orkar jobba imorgon, det är trots allt bara fem timmar så det borde gå bra även om jag inte är på topp, sen är jag ledig på onsdag. Så jag skriver kanske igen då. Godnatt!

Skön dag

Sitter här med en kopp grönt te och myser lite innan jag går och lägger mig.
Idag har varit en härlig dag, första dagen på veckan då jag inte haft något alls planerat och det har jag tagit vara på! Fick sova ut imorse, sen när Mattias vaknade så gick vi en liten promenad i det fina vädret och efter det har vi bara varit hemma och tagit de lungt.

Imorgon och på lördag kommer jag jobba hela dagarna, så vi hörs på söndag igen typ! :)

Återfukta inifrån




Nu börjar det snart bli riktigt kallt ute. Och fuktcrémer i all ära, men att återfukta inifrån är minst lika viktigt (eller ännu viktigare) för att b.la. behålla hudens lyster och elasticitet. För att kunna göra det behöver man få i sig rätt sorts fett, vilket innebär fleromättat fett som fettsyrorna omega-3 och omega-6. Dessa är livsnödvändiga och måste tillföras genom kosten, eftersom kroppen inte själv kan tillverka dem. Här kommer några tips på hur du kan gå till väga:

  • Ät mycket fet fisk och skaldjur (lax, makrill, sill, räkor) samt avokado
  • Stek maten i kallpressad olivolja eller cocosolja
  • Kallpressad linfröolja och hampaolja kan användas i t.ex. smoothies (jag ska lägga upp tips på några goda smoothies snart har jag tänkt, håll utkik)
  • Nötter och frön (speciellt valnötter är rika på omega-3) är gott att använda antingen i eller på gröten/yoghurten
  • Har du ändå svårt att få i dig rätt fett - välj ett bra kosttillskott i form av t.ex. kapslar som du köper på ditt apotek eller hälsokostbutik.
  • Tänk även på att dricka mycket vatten, minst 1-2 liter per dag

Fix

Godförmiddag!
Den här veckan är en lite jobbig vecka, för de ska hålla på och måla, montera persienner och putsa våra fönster i lägenheten i tre dagar. Så man får gå upp i tid så att man inte ligger och sover när dom kommer... grejen är att man aldrig vet NÄR de kommer, kan vara alltifrån 07.00 till 15.00 typ. Men men. Imorgon är sista dagen, sen behöver vi förhoppningsvis inte tänka nåt mer på det! Ska väl inte klaga heller egentligen på att vi får allt såntdär fixat, det är ju bara bra.

Idag var de här i typ tre minuter klockan 09.00 och målade färdigt ett fönster... Sen dess har jag myst framför Nyhetsmorgon och Efter Tio, varit ute i solen en sväng och bokat tvättid och duschat. Nu ska jag fortsätta chilla lite tills Mattias vaknar, då ska vi nog åka och handla lite och sen blir det ett yogapass för mig ikväll. :)

Ayurveda



Jag är ett litet hälsofreak, även om jag inte alltid lever jättehälsosamt så har jag ändå stenkoll på ny forskning och nya trender inom hälsa, kost och träning. En sak som facinerar mig och som jag tror rätt mycket på är Ayurveda (om ni har sett "Du är vad du äter" på TV någon gång så har ni nog hört talas om detta, då Anna Skipper brukar lägga folks kostscheman efter deras ayurvediska kroppstyp). Ayurveda är i och för sig inte något nytt, det har funnits med som ett slags läkekonstsystem sedan långt tillbaka i tiden i b.la. Indien, Sri Lanka och Indonesien - men på senaste tiden har vi i västvärlden börjat få upp ögonen för det mer och mer.

Ayurveda betyder "kunskapen om livet" och går enkelt uttryckt ut på att få balans i sitt liv. Det finns inom ayurvedan tre olika kroppstyper - vata, pitta och kapha - och tar man reda på vilken av dessa typer man tillhör kan man också lära sig vad man ska tänka på t.ex. när det gäller kosten för att må så bra som möjligt. Jag gjorde det här testet för ett tag sedan och fick reda på att jag är en "vata-typ", vilket också stämde in väldigt bra när jag läste vilka karaktärsdag som är dominerande hos typiska vatapersoner.

Gå in och gör testet ni med vetja.
Det kan förstås vara svårt att leva helt efter det ayurvediska förhållningsättet (speciellt om den eller de man bor med är av en helt annan typ), men det finns i alla fall en hel del enkla saker man kan tänka på som hjälper om man har små problem med t.ex. matsmältningen, sömnen osv! :) 

Mys

Kom hem för drygt en timme sen efter en mysig helg i Värmland.
Firade min bror som fyllt 20, käkade middag och spelade biljard med Malin & Andreas, åkte på en miniutflykt längst ut på Hammarö, firade pappa litegrann på fars dag osv. :)

Men nu är det skönt att vara hemma, ska snart äta lite kvällsmat och mysa i soffan lite innan jag går och lägger mig. Imorgon blir det lite jobb igen.

Inspiration



Jobbade 09.30-14.30 idag, sen bar det av till Älvsjö och Allt För Hälsan.
Kom hem med ett par tidningar, guaranapulver, linfröolja, Anna Skippers drinkbok samt lite smakprover på proteinpulver, vitaminer, broschyrer m.m... Och inte minst, ny inspiration! :)

Nu är jag ganska trött, så ska lägga mig i soffan med en kopp te och en tidning innan jag går och sussar.
Imorgon åker vi till Hammarö!

Bästa uppfinningen någonsin?



Detta torrschampoo från Proffs är en av de bästa produkterna jag äger, tror jag. Verkligen en räddare i nöden när man inte kan eller hinner tvätta håret! Kostar 49 kr och går att köpa på t.ex. Kicks.

Vaxholm at night

Ibland är det värt att åka till jobbet bara för den här synen.


Kommer bli en lång dag...

Våra fönster är bortmonterade så sitter just nu i en svinkall i lägenhet, full med massa byggkillar och katten ligger under badkaret och är livrädd.. :P har varit uppe sen 7 imorse pågrund av detta, kul det ska bli att jobba ikväll, kommer vara dödstrött.. Tur att jag är ledig imorgon i alla fall!

Längtar

Äntligen är veckan jag längtat efter här!
Det händer åtminstone två roliga saker - på torsdag är det Allt För Hälsan och på fredag åker vi till Hammarö och stannar där tills på söndag. Jag har inte varit där sen i mitten på sommaren, känns som evigheter sen, så därför ser jag mycket fram emot detta :)

Men fram tills på torsdag är det jobb, ev träning och lite andra små ärenden som står på schemat. Imorgon kommer det några byggkillar hit som ska byta våra fönster, jobbigt men skönt att få det gjort i alla fall..

Söndag

Ensam hemma-tid lönar sig ibland, jag har fått otroligt mycket gjort denna helgen! Städat, tvättat, bakat två sorts bröd, haft lite hemma-spa, kollat på tjejfilm och program som Mattias aldrig vill se osvosv... :P

Idag har jag även varit iväg en sväng till Nacka för att träffa en gammal vän från Hammarö, hon och hennes pojkvän var där för att delta i en danstävling. Det var riktigt roligt, både att titta på tävlingen (de vann också!) och att få träffa dem, det var väldigt länge sen sist och jag hoppas att det inte dröjer lika länge tills nästa gång.

Nu ska jag bara ta det lungt resten av kvällen och hoppas på att Mattias inte kommer hem alltför sent... :)

Nyttig chokladglass

Inte direkt som Ben&Jerrys förstås, men ett väldigt bra alternativ om man är småsugen och inte har något annat hemma/vill tänka på hälsan :) Kakao innehåller en hel drös näringsrika ämnen - bland annat höga halter av antioxidanter, magnesium, järn, krom, C-vitamin och endorfin!

image description

Du behöver:
1 fryst banan, skalad och skivad
½-1 matsked yoghurt (kan uteslutas om man är allergisk/vill ha fastare konsistens)
2-3 matskedar kakao
En klick flytande honung

Ta ut bananen ur frysen lite i föreväg och låt tina ca 10-15 min. Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa ihop (stavmixer funkar bäst tycker jag). Klicka i en mindre skål eller ett glas och toppa med t.ex. hackad mörk choklad, nötter, bär eller kokosflingor. Voilá!

Allhelgonaafton

Nu har min kära pojkvän åkt iväg för att spela in låtar med bandet, och lämnat mig ensam här hemma i två dagar. Jag är fortfarande inte van vid att vara själv hemma, så jag vetetusan hur detta ska gå, haha.. Nerå, lite skönt är det också att kunna göra precis vad man vill!

Han var i alla fall snäll förut och laddade hem Sex and the city 2 till mig, så det och Värsta pojkvänsakademin på Tv3play ska jag sysselsätta mig med ikväll tänkte jag, tillsammans med lite vin och chips :) Sen blir det nog läggdags relativt tidigt, då jag sovit väldigt lite inatt och vaknade på toook för tidigt imorse pga av byggnadsarbetarna i huset... (schysst iofs att de förmodligen vände lite rätt på mitt dygn i alla fall).



Höstlov

Vaknade med världens huvudvärk idag.
Nu börjar den dock äntligen gå över, efter frukost, kaffe och två värktabletter.

Nu är jag ledig i en hel vecka, och det verkar som om det kommer bli en bra vecka trots allt, har känt mig lite orolig för att jag ska gå under av rastlöshet men nu har jag fått reda på att två av mina gamla vänner från Hammarö kommer till Stockholm denna veckan! :) Så kul, med bra tajming för en gångs skull.

RSS 2.0