3 år

06.45 imorse var jag på gymmet. Morgontrötta jag! Lite stolt över mig själv, men jag vet ju att jag blir pigg bara jag går upp och precis så var det också. Ska försöka göra det till en vana att träna på morgonen tror jag, så himla skönt att ha det gjort och slippa allt folk.

Nu är jag påväg till skolan.
Idag firar jag och Mattias tre år tillsammans också, så vi ska käka något gott hemma ikväll och mysa lite. Hade tänkt gå på restaurang egentligen men nu har han stukat foten och hoppar på kryckor (vad är det för fel på oss som alltid är sjuka eller skadade?) så det blir inget med det.. Men det blir nog bra ändå! :)


Mys på landet

Igår efter skolan satte jag mig på bussen och åkte ut till Blidö och Mattias som just nu jobbar där ute. Vi hade en mysig kväll där ute i tystnaden med raggsockorna på framför öppna spisen med lite vin och godis :) 
 
 
Nu är vi hemma igen, båda två, Mattias åker tillbaks imorgon igen dock. Jag känner mig helt slut i både kroppen och knoppen efter den här veckan, så det blir att ta de ganska lugnt resten av dagen och helgen tror jag.

Antioxidantladdar på balkongen

Hade en rödbeta kvar i kylen, perfekt att göra lite juice av och boosta immunförsvaret med! Tillsammans med äpplen och en massa is smakar det faktiskt inte så illa som det låter ;) Och färgen blir ju helt fantastisk. 
 
 
Rödbetor har anti-inflammatoriska egenskaper, kan motverka cancer, är avgiftande, bra för immunförsvaret, ökar cellernas syresättning och är antioxiderande. Så ladda upp med rödbetor i höst, som ju är rotfrukternas bästa tid! :) 

Lördag

Knät känns fortfarande bra, lite stelt och så men det blir mycket bättre för varje dag. Skönt! Ska börja med sjukgymnastik nästa vecka dock eftersom jag tappat en hel del muskler.
 
I torsdags och igår var jag i skolan som vanligt. Det gick bra, fast jag blev ganska trött. Däckade runt 9-tiden båda kvällarna... Men känns bra att inte behöva missa alltför mycket i alla fall, nu är det inte långt kvar till examen och det är enormt mycket som ska hinnas med innan dess. 
 
Så idag går dagen åt till mycket plugg. Sen ska jag laga mat tills Mattias kommer hem från jobbet, tror det får bli fiskgratäng idag, och kanske baka något gott. :)  

Glad tjej

Jag var på sjukhuset 07.30 imorse och fick åka hem igen vid lunchtid.
Operationen gick jättebra, snabbt och smidigt och jag hade inte alls ont när jag vaknade! Mår hur bra som helst! Och läkaren sa att jag kan göra i princip vad jag vill med knät, belasta helt och så.
Jag är så glad :) Har aldrig varit så lycklig över att kunna gå "normalt" (=sträcka på benet), haha... Hoppas att det läker som det ska och allt nu bara, men det ska jag se till att det gör...! :)

Operation

Nu har jag varit på sjukhuset igen och äntligen fått veta vad felet är med knät. Det var menisken, som vi misstänkte.. Vilket innebär att jag måste operera knät igen, yey...
 
De var i alla fall schyssta och gav mig en operationstid redan nu på tisdag, så det känns skönt. Som tur är det en ganska liten operation som man brukar återhämta sig snabbt ifrån. Så om ett par veckor, om allt går som det ska, är jag nog back on track igen! :) 
 
 

Raw chokladkladdkaka

Jag tycker det är kul med recept på nyttigare alternativ till kakor och godis. Jag har tidigare försökt göra nyttig kladdkaka, men inte hittat något riktigt bra recept. Sen hittade jag detta.... OMG! Testa om ni är chokladjunkies som jag! En klick grädde/uppvispad kesella och lite färska bär till detta och man är i himlen... :) 
 
 
3 ½ dl sötmandel 
12 st urkärnade dadlar 
3 msk kokosolja
1 tsk äkta vaniljpulver
1 krm salt
1 dl kakao
3-6 msk vatten (Tills det blir lagom konsistens. Jag bytte ur några msk till kallt kaffe)
Kokosflingor
 
Mixa sötmandel en stund så det blir som ett mjöl. Tillsätt övriga ingredienser (utom kokosflingor) och mixa till en slät kladdig deg. Tryck ut i en lagom stor form. Strö över kokosflingor. Ställ in i frysen en stund så att den stelnar. Förvara gärna i frysen och ta fram en liten stund innan servering så den får tina lite innan du äter den.  

RSS 2.0