Nyårslistan 2011

Gör ju den här listan varje år, hehe, så vi kör en i år med ;)
Gott nytt!!



Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jao, jag har b.la. jobbat med något jag inte direkt jobbat med innan

Har du några nyårslöften?
Sluta bita på naglarna som jag alltid lovar....

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej. Däremot kommer någon bli det nästa år... :)

Vilka länder besökte du?

Förenade Arabemiraten, Oman och Turkiet




Vilka datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
Inga specifika datum direkt tror jag, kommer mest minnas resorna

Vad var din största framgång 2011?
Att jag kom fram till vad jag vill utbilda mig till, kanske.

Största misstaget?

Gjorde jag några misstag så har jag glömt/förträngt dem, hehe..

Bästa köpet?
Nya bilen kanske (räknar det som mitt köp också även om Mattias stod för den hehe...)

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat gissar jag på

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Svarar som jag brukar - min familj, pojkvän och nära vänner som alltid gör mig glad. Sen att få uppskattning på jobbet gjorde mig glad ibland också förstås.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Många... Men Linkin Parks låtar live i Globen i juni kommer jag nog minnas bäst 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ungefär samma tror jag.

Vad önskar du att du gjort mer?
Hmm, tränat.. och kanske varit ärligare mot vissa och sagt vad jag tyckt och tänkt...

Blev du kär i år?
Var redan kär när året började och är fortfarande kär i samma person :)

Favoritprogram på TV?
Masterchef Sverige tyckte jag nog var ett av de bästa nya programmen på TV, men jag vet inte. Svårt.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Jobbade, det var typ andra dagen på mitt nya jobb.

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Mer pengar hade ju inte skadat... Och kanske mer struktur i vardagen, har jobbat så konstiga tider och vänt dygnet fram och tillbaka = varit trött ofta.

Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Samma som tidigare år

Vem saknade du?
Min familj ibland och vissa vänner som jag inte kan träffa så ofta.

Den bästa nya personen du träffade?
Zlatan

Rean

Idag har jag varit på mellandagsrean i Täby centrum. Hittade som vanligt typ ingenting, det enda jag köpte var två basiclinnen (rea) och ett par jeans (icke rea). Och lite espressokaffe. Ibland blir jag så trött på mig själv när jag är och shoppar, är sjuukt kräsen när det gäller kläder. Det är väl iofs ganska bra egentligen... men lite jobbigt när man faktiskt behöver vissa saker och inte hittar något man vill ha, och går runt i 2-3 timmar i onödan. :P

Jaja, testade mina färgade linser också för första gången idag. Syns knappt någon skillnad eftersom linserna var hasselnötsbruna/ljusbruna och jag har gröna ögon. Men fick lite fina guldstänk i alla fall.. :)



Är förövrigt i stort behov av en klippning.... och sol.

Annandagen

Idag kom vi hem från Värmland igen efter ett trevligt julfirande hos min familj, en mysig juldag med några vänner och lite mellandagsshopping. Vi har firat jul tre gånger nu kan man ju säga och än är det inte över - imorgon ska vi fira med Mattias pappa och halvsystrar också. Puh! :)


Dan före dopparedan

Nu är nästan allt på min "to-do lista" för denna vecka avprickat, återstår bara en biltur till Hammarö ikväll. Ska packa lite nu och vänta på att Mattias sovit klart sen drar vi :)

God jul!

Dagen efter-drink

Igår hade vi personalfest, var inne i stan och åt tapas, bowlade och dansade loss. Kul var det! Kände mig dock inte alls fräsch imorse när jag vaknade, haha... Är inte ute speciellt ofta längre och förstår nu varför, vet inte om det är någon som håller med mig men jag tycker verkligen det är det är jättestor skillnad på att vara 18 och att vara 21...

Hur som helst, jag gjorde mig en liten morgondrink för att fräscha upp insidan lite! Citron renar blodet och är jättebra för levern, och ingefära är stärkande för hela kroppen. Ett tips bara såhär inför jul och nyår som brukar innebära en del festande:



Skala en citron noga med kniv och dela i bitar, mixa i ca en minut tillsammans med färsk ingefära, olivolja, honung, vatten och en nypa cayennepeppar. Smaksätt eventuellt med lite mynta. Man kan också tillsätta lime eller apelsin om man vill.

Julveckan

Fy vilken helg. Jobbade först fredag kväll, sen 14 timmar på lördagen, åkte hem och sov typ 4 timmar, jobbade 12 timmar på söndagen, åkte hem och sov och sen iväg igen imorse för att jobba lunchen idag... Nu är jag i alla fall hemma och ska inte jobba igen förrän kl 17 imorgon - och då är det sista passet på sisådär nästan tre veckor. Gött!


Veckans to-do:

Örhängen från Marc Jacobs

jennyjanssons.com kan man just nu tävla om att vinna de här örhängena från Marc Jacobs. Hur söta är dom inte? Gå in och tävla ni med :)


Lucia

Igår fick jag reda på att jag vunnit en advents-tävling på facebook som Lenson anordnade, så just nu är ett paket med färgade endagslinser påväg till mig! Spännande. Valde bruna linser, har ingen aning om hur det kommer se ut på mig men jag har alltid velat testa det (även om Mattias är emot det, haha). Kanske visar er när jag fått dem och provat dem.... ;P

Annars är det kvällsjobb som står på schemat för mig idag. Glad lucia (eller vad man säger) på er!

Tredje advent (!)

Njuter av en helledig söndag utan några måste-göra saker på schemat.
Tog en lång sovmorgon och tänkte gå på ett pilates-pass ikväll, men annars inget planerat. Passar bra då jag kommer jobba mycket nästa vecka, är bara ledig onsdag och torsdag och då är det en massa saker som ska hinnas fixas med, alla resterande julklappar t.ex.

Veckorna går verkligen fort, nu är det mindre än två veckor kvar till julafton och exakt en månad kvar tills jag börjar skolan (på riktigt denna gången hoppas jag).. Längtar!

Nyduschad känsla hela dagen




Ni har säkert hört talas om märket Clean, det har varit mycket (positivt) snack om dem på senaste tiden i bloggar och mode/skönhetsmagasin.
För ett tag sedan blev även jag ägare till en av deras produkter, deodoranten med doften Warm Cotton. Den är helt underbar. Doftar faktiskt precis som nytvättad bomull och gör att man känner sig fräsch hela dagen, även om man inte hunnit duscha. Ett stort plus är också att den är fri från parabener och andra konstiga ämnen (anledningen till varför jag valde just denna). Aldrig mer Rexona- eller Dove deodoranter för mig.... !

Julig start på dagen



Startade denna dag med en smarrig pepparkakssmoothie!
Mixade ihop en halv apelsin, lite riven färsk ingefära, mjölk, yoghurt, kanel och malda nejlikor. Och voilá :)

Denna torsdag blir en fixardag. Håller just nu på att tvätta och kör en diskmaskin, sen ska jag/vi städa lite, baka bröd och så har vi bilbesiktning i eftermiddag. Och sen skulle jag vilja hinna till gymmet en sväng också... Får se hur mycket jag hinner med/orkar! :)

Onsdag

Igår hade vi en av dom lugnaste kvällarna på jobbet på länge.. Satt och slöbläddrade skvallertidningar mest hela tiden, haha, det är INTE ofta det händer. Men lite segt det också.

Idag var jag hos tandläkaren. Jag hade inga hål (yey!), dock så har jag en visdomstand som tydligen växer lite fel. Så nu vill dom att jag ska ta bort den, jippi.

Ska börja göra mig iordning nu för en liten tur in till stan, ciao.

Visste ni att...



...en stor anledning till att många går runt och är trötta idag är att man inte längre får i sig lika mycket näringsämnen från maten som förr i tiden? Den senaste mätningen på det rekommenderade dagliga intaget gjordes på 40-talet, och sedan dess har det ändras väldigt mycket vilket innebär att vi behöver äta mycket mer idag (exempel: förr behövde man bara äta en apelsin för att få i sig 100% C-vitamin, idag behöver man äta fyra apelsiner)
...de fettlösliga vitaminerna A, D, E och K är svåra för kroppen att ta upp om man inte äter fett samtidigt. T.ex. är det bra att doppa morotsstavar i olivolja.
...när man värmer en matlåda i mikron så försvinner hela 95% (!) av alla näringsämnen?

Det var tre av de mest intressanta sakerna jag fick lära mig när vi var på hälsoföredraget i lördags. Bra saker att veta faktiskt.

Julkänsla



Hembakt vörtbröd med årets första julskinka. Hur gott? :)

Upptäckte nyss att det snöar ute också. Wie!

All I want for Christmas....

Nu är det ju så att jag och Mattias får mest gemensamma julklappar nuförtiden (vilket jag självklart förstår och egentligen inte har något emot heller). Men om JAG fick önska.....





* Hårdonut (enklaste verktyget för en snygg frisyr, går iofs dessutom att göra en själv ganska lätt har jag hört, så det ska jag nog kanske försöka mig på)
* Maroccan oil (vem har inte hört talas om den här mirakelprodukten för håret?)
* Md formulations defense mask (har fått den här rekommenderad av hudterapeut för typ två år sen och skulle vilja ha en mask som verkligen är som gjord för min hy, synd att den är så satans dyr)
* Decléor aromessence neroli serum (samma sak där, vore ett bra komplement till min dagkräm av samma märke)
* Essie peach daiquiri (såg det här nagellacket i somras och blev helt kär i både färgen och namnet)
* Yogamatta (vore skönt att ha en egen, hur ofta tvättas egentligen de man lånar på gymmet....? bra att ha för hemmaträning också!)
* Proteinshaker (helst en rosa såklart)
* Body Shops earth lovers duschgel (har ju nämt tidigare att jag gillar Body Shops produkter, duschgelena från detta märket är dessutom 100 % nedbrytbara, det gillar vi verkligen)
* Elf cream eyeliner (en bra mascara, ett bra mineralpuder och denna eyeliner - mer än så behövs knappast i sminkväskan för en snygg vardagsmakeup tycker jag)

Hej, min kropp är 12 år

När jag och Mattias var på Allt För Hälsan-mässan så anmälde vi oss till en kroppsscanning-grej (som vi inte visste exakt vad det var då men tyckte det lät spännande), då man fick bra rabatt på det.
Idag hade vi tid kl 11.00 i deras lokal i Sickla.

När vi kom dit så fick vi börja med att ställa oss på en speciell våg som mätte kroppsfett, muskelmassa, benmassa, vattenprocent och biologisk ålder. Gissa hur gammal jag var? Tolv!! HAHA. Men det visar bara att jag faktiskt sköter mig rätt bra ändå.. Enda jag behöver tänka på är att jag ligger på gränsen till för lite kroppsfett (!), och att det inte skulle skada att bygga upp lite mer muskler.

Efter att vi gjort kroppsscanningen och lyssnat på en liten föreläsning så gick vi igenom våra resultat med en hälsocoach, som gav oss lite bra tips på hur vi ska lägga upp våra måltider och sånt för att våra kroppar ska må bra (jag och Mattias har ju både helt olika kroppstyper och helt olika dygnsrytm..). Fick provsmaka te, smoothies och proteinbars och köpte med oss lite av grejerna som hon rekommenderade.

Nu är vi hemma och vad som händer resten av dagen vet jag inte riktigt, ska nog bara vara hemma och ta det lugnt och mysa! :)

1 december

Tänk att det är december nu, det känns inte direkt som det... Och det känns heller inte som att julen som närmar sig är min tredje jul som Stockholmsbo?! Tiden går fort alltså.

Känner mig ändå ganska lugn inför julen i år, handlade min första julklapp igår och vet i alla fall ungefär vad jag ska hitta på till alla andra :) Sen ser mitt jobbschema rätt bra ut framöver också, jobbar 3-4 dagar i veckan, så det är så jag klarar mig ekonomiskt men ändå har rätt mycket fritid! Just the way I like it.

Nu tror jag att jag ska kolla första avsnittet av julkalendern på TV som jag tror börjar snart, sen blir det en lugn kväll, är sjukt trött då jag sovit dåligt inatt och gick upp kl 8 idag för att öppna på jobbet och jobba lunchen (kl 8 är jättetidigt för mig, måste vända rätt på dygnet...!).

RSS 2.0