Nyårslistan.

Vad har du åstadkommit under året som gått?
Mycket, men det bästa jag åstadkommit är att jag har lyckats få det jobb jag önskade mig. 
 
Vad har du lärt dig under året som gått?
Väldigt mycket. Att allt går om man verkligen vill, till exempel. Jag har nog lärt mig en hel del om mig själv också och branschen jag jobbar i.

Vad önskar du att du gjort mer?
Hmm. Tagit mer plats i vissa situationer kanske och vågat vara mig själv fullt ut.
 
Finns det något du ångrar eller önskar aldrig hänt?
Nja. Allt händer av en anledning, tror jag. Vissa småsaker finns det väl alltid man ångrar men det är inget att gräma sig över... ;)
 
Vilka händelser/datum kommer du minnas mest?
26/7, vår förlovningsdag. Hela sommaren var väldigt fin.
 
Saknade du något i år?
Att ha råd med saker, kunna unna sig lite mer..
 
Var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år?
Det har varit ett berg- och dalbaneår av känslor, gått väldigt mycket upp och ner så jag vet inte riktigt.. Men sista halvåret var jag nog lite gladare :)
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Mat.
 
Vad var ditt bästa inköp?
Hmm... Resan till Gran Canaria kanske? Alla pengar som jag lagt för att må bra och göra saker man gillar tycker jag är bra inköp.
 
 
 
Bästa låten?
Alltid lika svårt att välja.. Men naughty boy - la la la, Och lana del ray - summertime sadness är bra och påminner mig om bra saker. Håkan Hellströms det kommer aldrig va över för mig, kan jag heller inte låta bli att gilla trots att jag aldrig gillat håkan innan...
 
Bästa filmen?
Jag är jättedålig på att komma ihåg filmer jag sett... Men Monica Z var bra, och Du gör mig galen.
 
Bästa boken?
Har knappt läst något alls i år, mest tidningar och bloggar.. Ska bli bättre på att läsa böcker nästa år!
 
Har du några nyårslöften/mål med 2014?
Få en stabil ekonomi, fast anställning och balans i vardagen. Sluta lägga pengar på skräpmat och godis (försöka att endast äta det när det bjuds eller vid speciella tillfällen). Bli mer kreativ, få bättre kondition och bli riktigt duktig på mitt jobb. Många mål, men siktar man högt når man längre... ;)
 
 
 
Gott nytt år, allihopa! 2014 kommer bli ett riktigt bra år! 
 

En vecka kvar till jul

Inne i en period igen med mycket jobb och mindre motivation till bloggen just nu, sorry. 
Jag lever i alla fall ;)
 
Jobbar nu varje dag fram till och med lördag, och på söndag åker vi till Värmland över julen. Sen tillbaks hem för att jobba lite till och sen drar vi till Dubai på nyårsafton! Wie! Det kommer bli så bra. 
 
Ska skriva ihop en liten års-sammanfattning när jag får tid, det är ju tradition. :) 
 

I love baking



Har spenderat största delen av min lediga fredag i köket och lyckats åstadkomma ännu fler "healthierade" julgodsaker. Lussebullar och chokladkola gjord på kokossocker, det sistnämnda blev bara så #@&#|€$ gott! Kolla in receptet på reneevoltaire.se, jag bytte bara ut choklad-agave till honung + kakao istället och använde mig av knäckformar. Tänk också på att förvara kolorna i kylskåpet eftersom kokosoljan smälter över rumstemperatur. 

Ikväll ska vi kolla på Idolfinalen (och äta kola...), imorgon jobbar jag och sen åker vi på julbordskryssning med jobbet. Skoj!

Trevlig helg! 

December

Hej! Har tänkt skriva flera gånger men antingen blivit avbruten eller inte fått ihop något bra att publicera... sen funkar det inte längre att lägga in mobilbilder på datorn tydligen vilket ju är jättekonstigt och tråkigt... det blir inte lika bra när man uppdaterar från mobilen. Får försöka fixa det på något sätt.
 
Hur som helst har jag haft en väldigt mysig första advent-helg, hoppas ni också har det. 
Igår och idag har jag varit är ledig, har det ganska lugnt denna veckan med jobb, för att sedan jobba heltid fram till jul från och med nästa. Så har passat på att njuta idag och bara gjort saker som jag känt för. Bortsett från lite städning, måste ha det rent och fint runt omkring mig för att kunna slappna av ordentligt.... är ni också såna? 
 
Första advent till ära bakade jag en variant av hårda pepparkakor, lite hälsosammare men lika goda som vanliga. De är redan uppätna, haha, så måste baka en ny sats snart igen! Receptet kommer ursprungligen från Green Kitchen Stories som är en av mina största inspirationskällor när det kommer till bakning och matlagning: 
 
Mixa 2,5 dl mandlar i matberedar så det blir som ett mjöl. Tillsätt 15 urkärnade färska dadlar, 5 msk kokosolja, 3 msk agavesirap/honung & 3-4 tsk pepparkakskrydda och fortsätt mixa tills det blir en kladdig deg. Blanda 2 dl dinkelfullkornsmjöl med 1 tsk bakpulver i en bunke. Knåda in mjölblandningen i degen lite i taget. Ställ in i kylskåpet minst 3 timmar, för att sedan kavla ut och forma pepparkakor. Grädda i 150 grader ca 10 min, håll koll så att de inte bränns. Låt svalna lite och ÄT! :)
 
 

RSS 2.0