Hälsosam jordgubb- och rabarberpaj
Igår bakade jag en nyttig version av smulpaj med jordgubb och rabarber. Knåpade ihop ett eget recept då jag inte hittade något perfekt och resultatet blev riktigt bra, så tänkte dela med mig av det här. Pajen är Vegansk, glutenfri och utan vitt socker. Somrig och fräsch!
Smuldeg:
2 dl havregryn
1 dl rismjöl
0,75 dl kokossocker
Ca 60 g kokosolja
Fyllning:
Ca 300 g rabarber, skivad
200-300 g färska jordgubbar, skivad
0,75- 1 dl agavesirap
1 tsk citronzest
1/2 tsk äkta vaniljpulver
Förgrädda rabarberna 10 min i ugnen på 225 grader. Ta ut och blanda ihop med resterande ingridienser till fyllningen. Häll fyllningen i en ugnssäker form. Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen och bred ut över fyllningen. Grädda ca 12 min till. Låt svalna lite och servera med glass, vaniljsås eller grädde!
Kommentarer
Postat av: Kattis
Låter som en riktigt god paj, letar alltid efter nyttigare alternativ!:)
Postat av: Anonym
Ser och låter kanongott!
/ mamma
Trackback