Första mars

Idag är det första mars, första dagen i den första vårmånaden - och det har faktiskt kännts riktigt vårigt ute idag! Härligt! :)
Tänkte passa på att tipsa om några saker att tänka på, innan den riktigt farliga vårsolen kommer:
  • Solens strålar är skadliga för huden oavsett om solen syns om det är molnigt ute, och även på vintern - därför ska man alltid använda solskyddsfaktor året runt (nu för tiden finns det ju massor av mineralpuder med spf i, kanonbra tycker jag om man inte vill behöva tänka så mycket på det)
  • Snö är det som reflekterar solens UV-strålar bäst - mellan 80-90 %. Var extra försiktig i fjällen alltså!
  • Man blir inte mindre brun av att använda en högre solskyddsfaktor - snarare tvärtom! Anledningen till att man inte ser lika snabbt att man blir brun om man använder en hög spf, är att det tar ca två dygn för melanocyterna att komma upp till hudytan. En hög spf ger dig en hälsosam bränna som håller längre.
  • Solkrämer är färskvara som förlorar 50 % av solskyddsfaktorn på ett år - därför ska man byta ut krämerna varje säsong.
  • Pigmentfläckar efter solen är dyrt att ta bort och kommer tillbaks direkt om man fortsätter slarva med solskyddsfakorn.

Nu ska jag återgå till att plugga på Decléor-produkter inför provet imorgon, käka lite, kolla Biggest Loser och sen försöka få tillräckligt med sömn inatt - för imorgon kväll efter skolan och hela lördagen ska jag jobba..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0