Hälsosam jordgubb- och rabarberpaj

Igår bakade jag en nyttig version av smulpaj med jordgubb och rabarber. Knåpade ihop ett eget recept då jag inte hittade något perfekt och resultatet blev riktigt bra, så tänkte dela med mig av det här. Pajen är Vegansk, glutenfri och utan vitt socker. Somrig och fräsch! 



Smuldeg:
2 dl havregryn
1 dl rismjöl
0,75 dl kokossocker
Ca 60 g kokosolja

Fyllning:
Ca 300 g rabarber, skivad
200-300 g färska jordgubbar, skivad
0,75- 1 dl agavesirap
1 tsk citronzest
1/2 tsk äkta vaniljpulver

Förgrädda rabarberna 10 min i ugnen på 225 grader. Ta ut och blanda ihop med resterande ingridienser till fyllningen. Häll fyllningen i en ugnssäker form. Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen och bred ut över fyllningen. Grädda ca 12 min till. Låt svalna lite och servera med glass, vaniljsås eller grädde! 


Glad midsommar...

...alla svenskar. Här i Norge är midsommarafton en helt vanlig dag, och både jag och Mattias jobbar kväll. Men det är ok, för nästa vecka går vi på två veckors semester. Wohoo!! 

Vi har bokat en hotellnatt i Trondheim på onsdag, tänkte hyra en bil och stanna på lite smultronställen på vägen dit och hem. Så då kommer det nog upp lite fina bilder här på bloggen :) ska bli så mysigt, och kul att få se lite mer av Norge. Sen bär det av till Sverige i slutet på veckan. Perfekt semester. Kryssar fingrarna för lite bra väder också!

RSS 2.0