Jobb jobb jobb

Har jobbat fem dagar nu och ska fortsätta jobba lika mycket till... 
Idag fick jag i alla fall lite sovmorgon då jag bara jobbar halvdag 16-20, skönt. Gick ändå upp i hyfsad tid då jag hade tänkt hinna med en massa saker, men dagen har bara flugit förbi i rasande fart och nu är det dags att börja göra sig iordning för att åka strax! 
 
Jaja. Pengarpengarpengar, så får man tänka ;) 

Eftermiddagsfikat idag...

...blev en såkallad "mugcake" - en hälsosam variant på kaka som tillagas i en mugg i micron! 
 
 
Blanda bara ½ mosad banan + 3/4 dl riven morot + ett ägg + kanel, ingefära & kardemumma + ev lite honung/stevia/annan sötning, i en mugg och kör i micron på full effekt 2,5 - 3 min. Vänd upp och ner på ett fat och toppa med något gott, jag tog vaniljyoghurt och lite mer riven morot.
 
Man kan också byta ut moroten och kryddorna till ytterligare ½ banan + kakao, så får man en banan-chokladkaka istället. :) Eller använd fantasin och experimentera fram din egen variant! 

happy little somethings

Hej! Har försökt blogga från mobilen, men det vill inte fungera :(  
 
Vi hade i alla fall en väldigt bra helg i Värmland, extra kul att träffa brorsan som är hemma i två veckor nu innan han åker utomlands och jobbar igen och kul också att vi hann ta en fika med min bästa vän + hennes kille och lilla 1-åring :) Sen blev Mattias lite firad också då han fyllde 25 igår!
 
Jag jobbade halvdag igår och idag är jag ledig. Ska njuta järnet, för från och med imorgon jobbar jag åtta dagar i sträck, typ, kanske mer. Det är inga problem för mig att jobba mycket (hellre det än inget alls!!), det lite tråkiga är ju att man knappt hinner träffa sin sambo (eller någon annan för den delen), men det får vi stå ut med nu ett tag... Det kommer bli bättre. Man får försöka planera in lite roliga saker att se fram emot istället. :) 
 
 

Lugnet före stormen

Det blev en ledig dag idag. Har b.la. hunnit städa, varit ute och gått/sprungit drygt en halvtimme i det fina vädret och gjort en broccolipaj som står och väntar nu på att få huggas in på. Mattias ska bara komma hem först. 
 
Har även fått jobbschema för slutet av april och maj idag, och ja.... från och med mitten av nästa vecka så kommer jag inte att vara ledig speciellt mycket, alls :P Så bäst jag passar på att njuta nu! 

Trött

Ledig idag efter fyra långa arbetsdagar, så skönt. Är helt slut både i kropp och knopp... Åkte trots det och körde ett pass på gymmet i morse, med fokus på ben och bålstabilitet, pripriterar den träningen över allt annat. Blir det bara ett träningspass i veckan så är det det jag kör (pga av min skada), och risken finns att det kanske blir så denna veckan.
 
Det är lite ovisst än så länge hur jag jobbar, vet bara med säkerhet att jag jobbar imorgon och på fredag. Eventuellt onsdag och/eller torsdag också... trist att inte ha något fast schema, men så är det just nu. Sen åker vi i alla fall till Värmland över helgen, jippi! :)

Vad är skillnaden på en billig och en dyr produkt?

En sak som många undrar över är: varför ska man köpa en kräm för 499:- när man kan köpa en för 69:- på apoteket? 
 
 
Det är egentligen ganska enkelt, man får vad man betalar för. Såklart finns det alltid små undantag. Men det som avgör vad en produkt kostar är innehållet. En dagkräm från t.ex apoteket eller en vanlig dagvarubutik innehåller mest vatten, medan en kräm som man köper på en salong innehåller mycket mer aktiva ingridienser (= ger mycket bättre effekt på huden). En dyrare kräm räcker dessutom oftast längre eftersom det behövs en mindre mängd åt gången, vilket gör den mer prisvärd i längden. 
 
 
(bild lånad från damernasvarld.se)

Det går bra nu! :)

Är på ett sånt bra humör idag! Solen skiner, det börjar bli varmare ute, jag är ledig (enda dagen denna veckan, fick hoppa in och jobba igår också) och det mesta känns bara himla bra just nu :) Så skönt!
 
Blev tillfrågad om jag ville jobba idag också, men eftersom jag jobbar sex dagar denna veckan redan och jag har känt av något lurigt i kroppen ett tag nu, typ en förkylning som inte vill bryta ut riktigt, så tackade jag nej... Tänker inte gå och bli sjuk eller bränna ut mig nu när allt går så bra! Då är det bättre att vila en dag så man kan prestera resterande dagar :)

Ny vecka

Var på gymmet innan kl 8 imorse, fast jag har sovmorgon till 12. Duktigt va... :-)

Denna veckan kommer jag ha ganska fullt upp, jobbar i Täby C idag, torsdag och fredag och sen inne i stan lördag och söndag. Känns bra!

Längtar såååå sjukt mycket tills jag får lön nu bara, två tuffa veckor kvar...


April

Jag har jobbat typ varannan dag senaste veckan, det är lite småtrist sådär att aldrig riktigt kunna slappna av ordentligt... Men är ju samtidigt superglad över allt jobb jag får såklart! 
 
Igår provjobbade jag på salongen i Täby centrum, det kändes bra :) Det är nog precis ett sånt ställe jag vill jobba på faktiskt, och att det ligger 10 min promenad hemifrån är ju helt otroligt bra, håller tummarna hårt för att jag får fortsätta där! 
 
Nu har vi precis varit och handlat, tänkte sitta och slappa här med min kaffe en stund och sen får vi se vad som händer resten av denna fredag :) Trevlig helg!

RSS 2.0