Provjobb

Igår kväll provjobbade jag på Sportbar 10 i Vaxholm, det var roligt! Men väldigt stressigt då chefen + en annan kille som skulle vara där var sjuka. Så det var bara jag (som är helt oerfaren i princip) och en till person i serveringen, och självklart kom det ovanligt mycket folk bara för det! Men det gjorde att jag lärde mig väldigt mycket i alla fall och det gick ganska bra för att vara en sådan första gång, tycker jag :)

Idag har jag varit i stan en sväng och uträttat lite ärenden, sen har jag kollat på konståknings EM (bra jobbat Victoria som kom 6:a!). Senare vet jag inte vad som händer, blir nog en lugn kväll tror jag.


Glader

Nu har min lilla bror åkt hem, vi hade en trevlig eftermiddag/kväll igår. Käkade sushi, spelade TV-spel och gick på bio (The Tourist med Johnny Depp och Angelina Jolie, helt ok film).

Efter att ha skjutsat honom till tunnelbanan idag så drog jag direkt till Vaxholm på en anställningsintervju på sportbaren där för extrajobb/sommarjobb, det gick bra, jag ska få provjobba på fredag! :) så jag är glaad.



Wiho

Min lärobok till Basmedicinkursen har kommit (det är för övrigt den största läroboken jag sett, typ) så jag har äntligen börjat komma igång med kursen lite, den verkar väldigt intressant men ganska svår. Jag lär ha att göra fram till maj kan jag ju säga. Men det känns bra! :) Jag gillar ju att ha mycket att göra, i alla fall när jag får göra saker jag tycker är roligt.

Imorgon ska jag få jobba lite också! Wiho. Bara tre timmar dock, men det är bättre än inget. Sen ska jag möta min bror inne i stan på eftermiddagen, han ska på anställningsintervju där och sen ska han sova över hos oss. Blir trevligt :)

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen har jag rätt mycket jag måste hinna fixa idag, så ciao





Day 6

Vi har klarat vår första helg utan socker. Istället för godis/glass/chips/ostbågar hade vi grönsaksdipp, vindruvor och rostade soyabönor på fredagskvällen. Det funkade det med! :)
Målet med detta lilla projektet för mig är inte att jag ska bli smal, jag är ju inte överviktig, utan att jag helt enkelt ska må bättre, bli piggare och lära mig att känna efter mer vad jag är sugen på istället för att som på automatik trycka i mig godis bara för att det finns tillgängligt och hjärnan säger till mig att det är gott. Sen är det lite för min kära sambos skull också, för han har nämligen ett mål att gå ner lite i vikt. Och jag kan ju säga att han ligger väldigt bra till hittills :)

Idag är det måndag och jag skulle egentligen börjat med Basmedicinkursen, men eftersom jag anmälde mig lite sent har jag inte hunnit få hem min lärobok än. Den dimper troligtvis ner i brevlådan i morgon eller övermorgon, så jag får vänta tills dess.
Ska i alla fall åka och träna sen när Mattias vaknar, i gymmet vi får se hur jag lägger upp mitt pass idag, är lite förkyld så ska ta det ganska lugnt. Typiskt att jag börjar bli förkyld nu när jag äntligen kommit igång på riktigt igen, och när Mattias precis blivit frisk! Det är alltid så... suck. Men men. Man får inte ge upp för det.


Update

Vår lilla detoxkur har hållt på i tre dagar nu och det går bra, vi har varit ganska duktiga faktiskt.
Det vi gjort hittills är att
- Börjat äta regelbundet, tre stora (lagom stora, varav två lagade) mål plus två mellanmål om dagen
- Inte druckit alkohol (inte för att vi direkt brukar göra det på vardagar men..)
- Inte ätit sötsaker (inte en enda liten chokladbit fastän vi har massor hemma)
- Dragit ner på koffeinet (tar fortfarande en kopp om dagen, men det är mycket bättre än innan iaf)
- Börjat äta mycket mer frukt och grönt (förut hade vi knappt något sånt hemma, nu äter vi det till varje måltid och det är det halva kylen består av typ)
- Kompletterat med örttabletter tre gånger om dagen, som ska hjälpa kroppen att rensa ur slaggprodukter osv. Det ska vi göra i två veckor.
Sen dricker vi mycket vatten också.

Om man ska följa en detoxkur till punkt och pricka så ska man inte heller äta några kolhydrater (pasta, potatis, ris), inte några mjölkprodukter och inte rött kött. Men det är så himla svårt att utesluta helt. Eller snarare, det blir så himla tråkigt då! Så vi får se hur vi gör med det... vi har ju i alla fall ändrat på det allra viktigaste känns det som och kommit en bra bit på vägen :) Om man drar ner på för mycket på allt så är det ju stor risk att kroppen får en chock också när man ska gå tillbaks till det "normala" igen..

Well nog om det.

Nu är det bestämt att jag ska börja plugga Basmedicin på måndag. Känns bra!
Väntar bara på ett schema hur jag ska jobba också. Fick lite småpanik förut när jag insåg att halva januari har gått nu och jag bara varit hemma, jag vill gärna ha lite lön i februari liksom... Men men.


Nu ska jag gå och kolla på en film, kanske ta en kopp grönt te och vänta på att Mattias kommer hem från repet!



Domedagsveckan

Helgen har varit bra, mina föräldrar var här och hälsade på och lämnade Broccoli. Mysigt med katt hemma igen! Sen åt vi middag med dem på Scandic Täby som de bodde på över natten, supergott var det. Tyvärr mådde inte Mattias så bra, han var förkyld och hade feber och är väl fortfarande inte helt frisk tror jag fast han mår mycket bättre idag i alla fall verkar det som..

Nu är det ny vecka, en ganska viktig vecka för mig känns det som, inte för att jag ska göra en massa saker men det är troligen nu det avgörs vad jag ska syssla med under min närmsta framtid.. Om jag inte kommer in på sjukgymnast eller sjuksköterskeprogrammet (vilket jag i princip helt gett upp hoppet om nu eftersom jag fortfarande står som reserv rätt långt ner på listan) så har jag bestämt mig för att gå på Axelsons Gymnastiska Institut istället, för att först läsa Basmedicin ett halvår och sedan utbilda mig till hudterapeut (Basmedicinkursen börjar redan nästa måndag, samtidigt som högskoleutbildningarna skulle börjat, så jag har i stressen redan skickat in en intresseanmälan för den och väntar på svar nu om det finns platser kvar osv). Det är det jag egentligen vill allra helst, det som har hindrat mig tidigare är att det kostat en himla massa pengar - det gör det fortfarande, men efter lite betänketid så har jag kommit fram till att det fan är värt det så länge det går att lösa med betalningen, och det tror jag att det gör eftersom utbildningen är på deltid och jag kommer kunna jobba samtidigt (väntar även på svar från mina chefer om hur jag ska jobba framöver, hoppas verkligen att de hör av sig nu under veckan också, det är jäkligt jobbigt att inte veta ett skit om vad som händer just nu).

Sen, så har jag och Mattias bestämt oss för att köra en detoxkur (rena kroppen) på två veckor så att vi får en kickstart i början på våra "nya hälsosamma liv" :P fick hem tabletterna vi beställt idag, så vi börjar imorgon. Ska bli spännande att se hur kroppen reagerar och hur vi klarar att hålla oss ifrån socker, koffein och alkohol.. :P uppdaterar senare i veckan så ni får veta hur det går med allt.

Sorry att det blev ett lite rörligt inlägg med typ hundra paranteser :P




Hej träningsvärk

Mitt och Mattias gemensamma nyårslöfte i år är att bli hälsosamma (jag vet... det nyårslöftet har ni aldrig hört förut va), dels genom att börja komma iväg till gymmet oftare men framförallt att äta mycket bättre. Även om vi är ganska bra på att laga mat så har vi aldrig riktigt lyckats komma in i några bra rutiner, men nu är det fan dags! Vi är sjukt taggade båda två, så det kommer nog gå kanon :) Har redan hunnit laga två supergoda måltider (sen vi kom hem i förrgår) beståendes av en egenpåhittad stark gryta och en sydfransk fisksoppa, sen har jag även bakat ett grovt filmjölksbröd, och så var vi och tränade igår i 1 ½ timme. Känns bra! Träningsvärken idag är inte att leka med dock... haha.

Idag har vi städat, städat, städat och varit en sväng till Arninge centrum och inhandlat lite nya inredningsgrejor. Så nu är lägenheten superfin lagom tills imorgon, då mor&far kommer hit för att lämna tillbaks vår lilla kissekatt! :)



Dubai&Oman i bilder

Ja, bilder säger ju mer än tusen ord...
Kan ju bara nämna att det har varit en superbra, helt perfekt resa med sol, bad, shopping, utflykter, mysiga restaurangbesök & hotellnätter. Ett minne för livet, helt klart! :)

















RSS 2.0