Bra dag idag

Började denna onsdag med lyxfrukost; banan- och blåbärspannkakor (healthy style!), färskpressad apelsinjuice och kaffe. Mums!

Sen åkte jag och tränade, hämtade ett paket med lite böcker jag fyndat på bokrean (tack brorsan för presentkortet på adlibris!) och har suttit och läst en stund. Fick samtal att det ska komma ett blomsterbud under eftermiddagen, så väntar på det nu... ingen aning om vem det kan vara ifrån, spännande!

Ikväll ska jag åka och hämta hem min älskling också, wiiie :)

 


Egentid

Gick upp i ottan imorse för att skjutsa Mattias till jobbet där de ska resa iväg och vara borta i tre dagar. Det blir spännande att se hur det kommer gå, det är verkligen sällan vi är ifrån varandra så länge (har nog inte ens hänt på tre år typ)! Men det är bra att få längta efter varann litegrann ibland :) 
 
Har roat mig med att städa lite här hemma under morgonen, nu ska jag snart till gymmet och svettas lite. Kan behövas efter allt födelsedagsfirande i helgen... ;)

23

Goodmorgon!
Idag är det min födelsedag, den 23:e i raden :)
Jag blev lite smygfirad igår av Mattias, så idag händer det nog inget speciellt faktiskt. Ska göra en god frukost till mig själv och sen sticka iväg till gymmet!

Imorgon och på fredag ska jag på kurs, sen åker vi till Värmland över helgen. :)


Tålamodet

Silver Linings Playbook (eller Du gör mig galen på svenska) som vi såg i torsdags var bra! En riktig feel good-film :) Rekommenderas. 
 
Igår var en lite konstig dag känslomässigt, då jag fick både bra och mindre bra besked ang jobb. Det här med att fixa jobb går inte riiiiiktigt i den takt jag hade hoppats, det är tufft alltså, det här med att få in en fot i branschen. För det tror jag egentligen är det enda som behövs för att allt ska flyta på sen... 
 
Nu har jag i alla fall fått chansen att provjobba på ett SPA om två veckor, så det är väldigt roligt. Det gäller dock bara helgjobb, så jag måste hur det än går fortsätta söka ännu mer. Men som sagt, får man bara in foten någonstans...
 
Allt kommer säkert lösa sig, det känns bara lite tungt just nu. Jag är ett litet kontrollfreak som blir knäpp av att inte veta vad jag gör nästa månad. Men oddsen säger väl i alla fall att det kommer vara bättre än vad det är nu :)
 
 
 
 
Hoppas att alla har en fin helg! 

Alla hjärtans dag

Den här veckan har jag varit på ännu en Decléor-kurs, denna gången fyra dagar för ansiktet. Det har varit riktigt roligt, men otroligt mycket olika appliceringstekniker och massagegrepp att lära sig, så nu är jag ganska trött i huvudet.    
 
Idag är det ju alla hjärtans dag. Jag och Mattias ska fira det genom att gå på bio, Silver Linings Playbook blir det! :) mys. 

Spenatbröd/frallor

Ett recept från Reneé Voltaire som jag modifierat lite. De här bröden är jättegoda och enkla att göra! Gör gärna dubbel sats och frys in. Dinkelmjölet kan bytas ut mot annat mjöl om man vill. 
 
 
Du behöver:
½ paket jäst
4 dl ljummet vatten
Ca ½ dl finhackade spenatblad 
2 msk olivolja
8-10 dl dinkelmjöl
Lite havssalt
 
Smula ner jäst i en bunke och slå på ljummet vatten. Lägg ner de finhackade spenatbladen, salt och olivolja. Arbeta ner dinkelmjöl. Låt degen jäsa i 1 timme. Forma till 8 st bröd och grädda i 175g, 12-15 minuter.

Semlor ♥

På tisdag är det fettisdagen, jag tjuvstartade lite idag och bakade egna semlor! Har hela frysen full med semle-bröd nu, haha, så om någon är sugen... ;)
 
 
 
Jag använde mig av Leilas recept, det blir alltid bra :) 
 
Bakade även lite vanligt matbröd, recept på det kommer i ett annat inlägg. 

Sjukhuset

Slutade med att jag fick åka till sjukhuset idag, för att punktera en böld som kommit till vid svanskotan och tömma den på var.... Jättemysigt. NOT. Och det gjorde sååå ONT. Fy. Men nu är det gjort och jag mår mycket bättre! :)

Ska ta det lugnt nu resten av veckan och sköta om såret så är jag nog återställd sen hoppas jag. Kan jag få slippa bli sjuk på ett tag nu tack?


Ajajaj...

Den här veckan har inte börjat så bra. Min svanskota har svullnat upp av någon okänd anledning och gör jätteont, idag ringde jag närakuten och frågade om jag fick komma dit men de tar tydligen inte emot såna typer av ärenden... Knäppt. När jag fick samma sak utomlands för några år sen gick jag till en doktor och fick lite piller och en salva och vips så var det borta. Men fungerar väl inte riktigt så i Sverige, haha... 
 
Får ringa husläkarmottagningen tidigt imorgon bitti istället och se om dom har någon tid. Just nu knaprar jag voltaren och med dubbel dos hjälper det i alla fall ganska mycket. Kan dock inte sitta normalt på rumpan, det är lite jobbigt. 
 
Har inte så mycket roligt att blogga om just nu eftersom jag inte kan göra speciellt mycket mer än ligga i soffan och vila. Hoppas att jag hinner bli bra igen tills nästa vecka, då har jag en del roliga saker inbokade! 

Vitaminbomb

Gjorde denna smoothie imorse då jag kände att jag behövde en liten extra c-vitamin/antioxidantboost... Färskpressad apelsinjuice, frysta jordgubbar, gojibär och ingefära. Mums! Vill man ha den lite sötare kan man tillsätta lite honung eller stevia.


Fredagsfrukost framför datorn

Godmorgon!
Jag kunde inte somna om imorse när Mattias åkte till jobbet, så har varit uppe sen kl 7.. Ganska skönt ändå.
Mindre roligt att vår TV är trasig dock, Nyhetsmorgon är min bästa vän under frukosten när jag är ensam hemma. Tur att TV4play finns i alla fall, det hackar rätt mycket att se live på datorn och är inte speciellt bra bildkvalitet, men bättre än inget, haha..

Intervjun igår kändes bra, jag kunde nog inte gjort så mycket bättre ifrån mig. Bara att hoppas att det räckte. Hon skulle höra av sig inom två veckor, så fortsätt håll tummarna... ;) jag skulle vara gladast i världen om jag fick jobbet!

Idag tänkte jag gå/åka till gymmet en sväng, anmäla mig till lite fler kurser tror jag och sen borde jag gå förbi Arbetsförmedligen också.. Suck vad tråkigt... :P men men lika bra att få det gjort!

Trevlig helg!


RSS 2.0