Spenatbröd/frallor
Ett recept från Reneé Voltaire som jag modifierat lite. De här bröden är jättegoda och enkla att göra! Gör gärna dubbel sats och frys in. Dinkelmjölet kan bytas ut mot annat mjöl om man vill.

Du behöver:
½ paket jäst
4 dl ljummet vatten
Ca ½ dl finhackade spenatblad
2 msk olivolja
8-10 dl dinkelmjöl
Lite havssalt
Smula ner jäst i en bunke och slå på ljummet vatten. Lägg ner de finhackade spenatbladen, salt och olivolja. Arbeta ner dinkelmjöl. Låt degen jäsa i 1 timme. Forma till 8 st bröd och grädda i 175g, 12-15 minuter.
4 dl ljummet vatten
Ca ½ dl finhackade spenatblad
2 msk olivolja
8-10 dl dinkelmjöl
Lite havssalt
Smula ner jäst i en bunke och slå på ljummet vatten. Lägg ner de finhackade spenatbladen, salt och olivolja. Arbeta ner dinkelmjöl. Låt degen jäsa i 1 timme. Forma till 8 st bröd och grädda i 175g, 12-15 minuter.
Kommentarer
Trackback